Olivno olje, je še posebej na primorskem in v celotni Istri, pravi zaklad.
Res je tako zelo vsestransko, saj se ga danes uporablja tako v kulinariki kot tudi v kozmetiki. Je pa tudi zelo zdravilno, zato ga sama dodajam lih kjer koli paše, in kadarkoli se spomnim. Pravijo da je ravno olivno olje tisto, ki zmanjšuje tveganje za bolezni srca, saj je bogato z antioksidanti in mononenasičenimi maščobami, ki pa so zdravilna ravno za srce.
Zato pravijo, da če uživaš olivno olje, imaš zdravo srce. Predvsem pa, takšno olje, tudi znižuje krvni tlak. Ima pa tudi visoko točko dimljenja, kar pa pomeni, da ga lahko uporabljamo pri razni kuhariji, saj je tudi pri višjih temperaturah ne izgubi svojih hranil, in ne sprošča škodljivih snovi. Predvsem pa, ima zelo bogato aromo. Tudi sama ga rada dajem na solate, narezke, razne degustacije različnih sirov in pa tudi na kakšen krompir in ostale okusne jedi, tudi tiste ki pridejo iz pečice.
Sem pa še ne dolgo nazaj, zasledila, za oljčno olje Lisjak, nad katerim sem pa bila res navdušena, saj sem opazila, da imajo kar nekaj variacij. Že sama klasična steklenička je odlična, ampak tudi pikantna je bila zelo edinstvena. Prvič sem jo opazila v restavraciji, kjer sem si naročila solatna krožnik, ki je za mene kar klasika. Za začinit, pa mi je natakar prinesel Lisjak oljčno olje. Zato pa, od takrat ko sem ga prvič probala, sem nato Lisjak olivno olje, našla tudi v trgovini, in tako je postal Lisjak pravzaprav moja stalnica. Zato pa, vedno ko me vprašajo za dobro oljčno olje, predlagam Lisjak oljčno olje. Imajo pa tudi prav simpatično embalažo, da sem ga nekajkrat tudi podarila kot darilo. Še posebej tistega s čilijem, saj imam kar nekaj ljubiteljev pikantnih jedi.
Zato pa je oljčno olje še toliko boljše in ne le da je zdravo, ampak tudi okusno.