13. 02. 2014 - 16:00
Nazaj na koledar dogodkov

Wayra CEE in Iniciativa Start:up Slovenija za umestitev slovenskih start:upov na zemljevid Evrope

Wayra prihaja v Ljubljano!

Wayra CEE in Iniciativa Start:up Slovenija  za umestitev slovenskih start:upov na zemljevid Evrope

Gradimo uspešno evropsko start:up skupnost

Wayra CEE, podjetniški pospeševalnik za digitalna start:up podjetja, je objavil poziv za vključitev desetih start:upov v program pospeševalnika. Iniciativa Start:up Slovenija bo v sodelovanju z Wayra CEE 13. februarja 2014 organizirala edinstven dogodek na katerem bodo sodelovali izjemnimi mednarodnimi strokovnjaki ekipe Wayra CEE.

Ne zamudite enkratne priložnosti, da spoznate vrhunske mednarodne strokovnjake, ki bodo delili znanja in izkušnje o gradnji start:up podjetji in skupnosti ter na kakšen način si zagotoviti mednarodno prepoznavnost. Seveda bomo predstavili tudi podrobnosti pozivu za vključitev v Wayra CEE pospeševalnik in kako pripraviti uspešno prijavo.

  • KDAJ: Četrtek, 13. februar 2014 ob 16.00
  • KJE: Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19, stavba B, konferenčna soba

PROGRAM

Blaž Kos
16:00 – 16:05     Dobrodošlica generaciji start:upov!

James Hurley
16:05 – 16:45     Na kakšen način start:up podjetje pridobi pozornost mednarodnih medijev

Benjamin Southworth
16:45 – 17:30     Vrednost in moč povezovanja v skupnost za življenjski cikel start:upa

Matija Hiti
17:30 – 17:50     Moja izkušnja z Wayra UK pospeševalnikom

Lenka Kucerova
17:50 – 18:10     Zakaj Wayra CEE pospeševalnik?

Mreženje
Od 18:10 dalje

PRIJAVE: http://goo.gl/7JrNMX

PREDSTAVITEV GOVORCEV

James Hurley (VB) je svobodni pisatelj, urednik in novinar, specializiran za področje poslovanja, financ, podjetništva, start:upov in MSP. Poslovno sodeluje s številnimi evropskimi in svetovnimi organizacijam, med drugimi tudi z Telegraph Media Group v RBS, 3beards, Market Invoice in Crowdfunding Association UK. Leta 2012 je prejel nagrado »Entreprise Journalist of the Year«.

Benjamin Southworth (VB) je bil eden od "originalnih" 3beards. Ustanovil je Lean Capital, svetuje Cityju meets Tech, je član upravnega odbora v Awesome Foundation in odbora v Greater London Authority LEP, ter hkrati pobudnik večjega števila start:up idej. Trenutno uresničuje najnovejšo idejo o brezplačni šoli v vzhodnem Londonu. Svetuje 3beards kako ostati sproščen, biti epski samorog in kako zagotoviti, da se poslovne odločitve sprejemajo s srcem in ne z mislimi na profit.

Lenka Kucerova (CZ) v Wayra CEE pospeševalniku svetuje start:up podjetnikom pri razvoju njihovega poslovanja. Njen življenjski nazor in strast je biti obkrožena z navdihujočimi in motiviranimi ljudmi, ki so si zadali nalogo izboljšati svet. To je tudi razlog, da se posveča delu s start:up podjetniki. Obvešča, povezuje, svetuje, organizira, spodbuja in po svojih najboljših močeh nudi pomoč mladim podjetjem pri uresničevanju njihovih vizij in sanj.

Matija Hiti (SLO)  je soustanovitelj start:upa JollyDeck, ki je bil leta 2013 sprejet Wayra UK pospeševalnik. JollyDeck je popolna platforma za e-učenje, ki omogoča hitro usposabljanje zaposlenih. Rešitev temelji na uporabi elementov računalniških iger in družabnih omrežij, ki učenje spremeni v zabavo. JollyDeck rešitev odlikuje njena dostopnost, saj se lahko uporablja kjerkoli in kadarkoli – na poti v službo, v času odmora, doma na kavču…

PREDNOSTI WAYRA CEE

Wayra, podjetniški pospeševalnik za start:upe s področja digitalnih tehnologij, je nastal v Pragi na pobudo španskega telekomunikacijskega velikana Telefónica. Svetovni podjetniških pospeševalnik izvaja vrhunska usposabljanja za start:up podjetnike, ki prihajajo predvsem iz Srednje in Vzhodne Evrope. Program pospeševalnika vključuje:

  • vrhunske mentorje in coache ,
  • investicijski sklad v višini 40.000 EUR,
  • izjemne delovne prostore,
  • možnost dostopa in uporabe globalne mreže z več kot 300 milijoni uporabnikov storitev Telefónice.

Wayra se poleg podpore start:up podjetnikom, osredotoča tudi na grajenje start:up skupnosti v srednje in vzhodni evropski regiji ter na zagotavljanje mednarodnega ugleda ter prepoznavnosti.  

Za dodatne informacije o WAYRA CEE obišči: wayracee.com 

Prijava v pospeševalnik prek: wayra.org/joinus

Rok za prijavo: 23. februar 2014

INICIATIVA START:UP SLOVENIJA

V okviru Iniciative Start:up Slovenije se povezujemo najpomembnejši deležniki slovenskega podjetniškega ekosistema z namenom soustvarjanja sodobnega podjetniškega ekosistema. S parterji smo uskladili obstoječe nacionalne programe in v skladu z globalnimi trendi oblikovali nove specializirane programe:

  • Start:up Geek House (www.geekhouse.si): Coworking prostor in Master of Start:ups izobraževanje.
  • Start:up leta (www.startup.si): Tekmovanje za najboljši slovenski start:up leta.
  • Go:Global Slovenia (www.goglobal.si): Program za globalno rast podjetij
  • PODIM (www.podim.org): Ena izmed največjih start:up konferenc na območju Srednje in Vzhodne Evrope.