22. 11. 2013 - 17:00
Nazaj na koledar dogodkov

Samo en vikend je potreben, da uresničiš svojo podjetniško idejo!

Študentje pozor!

Podjetnost in inovativnost sta glavni vrednoti kariernega uspeha v 21. stoletju. Spoznaj na praktičen in zabaven način, kako biti inovativen ter ustvarjalen. Lepo vabljeni na študentski podjetniški vikend, ki bo od 22. do 24. novembra 2013 potekal na treh lokacijah v Ljubljani. Realiziraj poslovno idejo v enem samem vikendu!

Startup Weekendi za študente so intenzivni, interdisciplinarni, osredotočeni na konkretizacijo in tudi zabavni vikendi, na katerih študentje razvijajo svojo poslovno idejo po najsodobnejših metodologijah (»d.school«, »lean startup« in »business model generation«).

Zaradi predvidenega velika števila prijav (150+), bo podjetniški vikend v Ljubljani organiziran na Tehnološkem parku Ljubljana, Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju in eni izmed ljubljanskih fakultet. Na podlagi prijav vas bomo obvestili o razporeditvi na posamezno lokacijo.

Prijavijo se lahko vsi študentje, ki:

  • so kreativni, zagnani in pripravljeni delati v timu,
  • imajo podjetniške ambicije in ideje, ki bi jih radi uresničili ter,
  • imajo znanje in bi radi postali del kreativnega startup tima.

Študentom nudimo:

  • najbolj zabavno pridobivanje podjetniškega znanja,
  • najnovejša znanja in metode za gradnjo startup podjetij,
  • ustvarjanje novih poslovnih kontaktov in poznanstev,
  • pomoč priznanih podjetniških mentorjev in strokovnjakov,
  • hrano, prenočišče in nepozabno vzdušje,
  • možnost vključitve v nacionalne programe Start:up Geek House in Master of Start:ups,
  • možnost vključitve v LUI predinkubacijo.

Potek dogodkov

Na začetku samega dogodka bodo študentje s podjetniškimi idejami te javno predstavili, in poskušali k sodelovanju pritegniti druge udeležence ter tako izgraditi ekipe za delo čez vikend. Temu bo sledilo motivacijsko predavanje uspešnega znanega podjetnika. Ekipe imajo nato cel vikend časa, da iz osnovne zamisli pripravijo zanimiv poslovni model oz. prototip, ki ga predstavijo v nedeljo zvečer. Na dogodkih bodo prisotni uspešni podjetniki in mentorji, ki bodo s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega in hitrejšega razvoja ideje. Mentorji bodo zadnji dan sestavili komisijo, ki bo med vsemi idejami razglasila zmagovalca.

Število mest je omejeno, prijave sprejemamo do torka, 19.11.2013.

Opomba* Poslovna ideja ni nujna, je pa zaželena. Če imate poslovno idejo, jo v prijavnem obrazcu čim bolje opišite. Idejo boste tudi predstavili pred udeleženci in skušali pritegniti v ekipo čim bolj kompetentne posameznike. V primeru, da nimate ideje, se boste opredelili, pri kateri ideji bi najraje sodelovali. Če bo premalo idej, bodo sestavljene interdisciplinarne ekipe, ki bodo z možgansko nevihto prišle do ideje na kateri bodo delale skozi vikend.

Študentski podjetniški vikend bo sočasno potekal tudi drugod po Sloveniji, in sicer v štirih univerzitetnih oziroma visokošolskih središčih v Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu. Več o ostalih dogodkih najdete na spletni povezavi

Konec meseca novembra sprejemamo prijave na natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani.

Enotno podjetniško akcijo za mlade, ki poteka ob priložnosti globalnega tedna podjetništva organizirajo člani konzorcija Zavod Ypsilon, Tehnološki park Ljubljana d.o.o., Ljubljanski univerzitetni inkubator d.o.o., Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerza v Mariboru, Primorski tehnološki park d.o.o., Univerzitetni inkubator Primorske d.o.o. in Razvojni center Novo Mesto d.o.o., in sicer v okviru programov Iniciative Start:up Slovenija in 47 visokošolskih zavodov, v okviru petih univerzitetnih oziroma visokošolskih središč.

Program, prijavnico in vse podrobnosti najdete na: http://ljubljana.startupweekend.org/ 

Nacionalni koordinator: Elvisa Basailovič, Zavod Ypsilon in Tehnološki park Ljubljana T: 01 620 34 01 E: elvisa.basailovic@tp-lj.si.

Aktivnost financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in podprta s strani SPIRIT Slovenija, javna agencija.

   
 
Vabljeni, da se nam pridružite!