11. 09. 2014 - 15:45
Nazaj na koledar dogodkov

Startup Sauna bo v Ljubljani iskala najobetavnejše start-upe v regiji!

Top podjetniški pospeševalnik Severne in Vzhodne Evrope Startup Sauna prihaja v Ljubljano! V sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija išče najobetavnejša start-up podjetja v regiji. Ekipe, ki se bodo izbrane, se bodo srečale z mednarodnimi izkušenimi mentorji in podjetniki, pridobile dragocene povratne informacije in dobile priložnost za uvrstitev v pospeševalnik.

Lokacija: Tehnološki Park Ljubljana, Tehnološki park 19, stavba B
Datum: 11. september 2014
Kontaktna oseba: Elvisa Basailović (elvisa.basailovic@tp-lj.si)

Startup Sauna je odprta za vse tipe start-up podjetij, ki imajo globalni potencial, vrhunsko ekipo za doseganje le-tega in izdelan produkt ali prototip.

Komisija mentorjev med vsemi prijavami izbrala najboljše ter jih obvestila najmanj 4 dni pred dogodkom.

Program (se lahko še spremeni):

  • 15:00 – Uvod
  • 15:30 – Startup pitch (3min/ekipo)
  • 17:00 – Odmor
  • 17:30 – 1na1 mentoriranje
  • 19:30 – Wrap-up
     

 

MENTORJI

Juha "Sumppi" Kaunisto je trenutno dizajn direktor v podjetju Conmio. Ima več kot 15 let izkušenj na področju gradnje internet podjetij, z veliko izkušnjami iz prve roke, od poslovne strategije, trženja ter UX, od načrtovanja do implementacije. Pri coachingu je usmerjen predvsem v taktična vprašanja pri razvoju start-upa, od koncepta storitev do dejanske uporabniške izkušnje.

Oskari Lehtonen je semenski investitor v finskem investicijskem podjetju KoppiCatch Oy. Živel in delal je v Silicijevi dolini, v Londonu in Singapurju. Oskari je ustanovil, svetoval, investiral, prodal ter deloval kot predsednik ali član uprave številnih različnih rastočih podjetij. Trenutno je predsednik uprave družbe Tabletkoulu.

Kristoffer Lawson je nepopravljiv podjetnik z dolgoletnimi izkušnjami na področju inovacij proizvodov in tehnologij. Bil je ključni ustanovitelj banke Holvi, kjer je pomagal usmerjati vizijo pri gradnji veliko ključnih tehnologij in razvijati prodajne kanale kot ključni evangelist. Je tudi ustanovitelj največjega digitalnega umetniškega festivala v nordijskih državah, The Alternative Party. Sprošča se z vodenjem bloga Travelling Salesman, kjer natančno dokumentira svetovne startupe skozi nore odprave. Je aktiven v hekerski skupnosti, ljubi Dr. Who, posluša preveč avantgardne elektronske glasbe in vozi Caterham 7.

 

O STARTUP SAUNI

Startup Sauna podjetniški pospeševalnik pomaga obetavnim start-up podjetjem uspešno prodreti na trg ali pridobiti naslednji krog financiranja. Njihovi mentorji so nekateri izmed najbolj nadarjenih serijskih podjetnikov, investitorjev in drugih strokovnjakov iz branže.

Od leta 2010 je po program pospeševalnika »diplomiralo« že 126 podjetij, ki so pridobila več kot 37 milijonov USD financiranja. Organizirali so več kot 90 mentorskih dogodkov po Evropi, kar omogoča njihovim mentorjem razumevanje potreb start-upov v zgodnji fazi.

Startup Sauna je odprta za vse tipe start-up podjetij, ki imajo globalni potencial, vrhunsko ekipo za doseganje le-tega in izdelan produkt ali prototip.