Tehnološki eksperti

Franc Gider

Franc Gider je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Po zaključku študija je bil mladi raziskovalec na Institutu Jožef Stefan, kjer je leta 1999 uspešno zagovarjal doktorsko disertacijo s področja biomedicinske tehnike. Po zaključenem doktoratu je 8 let deloval kot svetovalec na področju sistemov stalnih izboljšav, optimizacije procesov in vitke proizvodnje najprej pri svetovalnem podjetju Deloitte, nato pa v svojem svetovalnem podjetju. Od julija 2007 do decembra 2011 je bil direktor Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA). Od konca leta 2011 je direktor v lastnem svetovalnem podjetju. Dela na področju stalnih izboljšav, optimizacije procesov, inovativnosti in razvoja zaposlenih.  Dr. Gider občasno predava kot zunanji sodelavec Univerze v Ljubljani, poleg tega pa vodi seminarje in delavnice za različne izobraževalne organizacije. Raziskovalno se ukvarja s spodbujanjem inovativnosti in stalnih izboljšav v podjetjih ter razvojem človeških virov. Ukvarja se predvsem z vprašanjem kako biti uspešen, ne da bi se pri tem izčrpal.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Barbara Guzina

A taks, mednarodne rešitve, d.o.o.

Barbara Guzina je diplomirala in magistrirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, hkrati pa dokončuje tudi magistrski študij na Pravni fakulteti v Mariboru, in sicer na področju davčnega prava. Trenutno deluje kot davčna svetovalka in je solastnica družbe A taks, mednarodne rešitve, d.o.o. Svojo poslovno kariero je nadgrajevala z različnimi izkušnjami s področij davkov, računovodstva ter podjetništva.

Leta 2002 je po sedmih letih vodenja lastne računovodske družbe svojo poslovno pot nadaljevala v družbi BDO EOS Svetovanje, d.o.o., in leta 2004 pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte v Ljubljani in tujini. Sprva je vodila področja direktnih davkov in svetovala na področju mednarodne obdavčitve ter transfernih cen v Ljubljani, nato pa tudi kot davčna svetovalka v Deloitte Rotterdam, na Nizozemskem, kjer je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU. Eno leto je bila davčna svetovalka na oddelku za mednarodno obdavčenje v Deloitte&Associados, SROC, S.A., v Lizboni na Portugalskem, kjer se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki so želela optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Tako je pridobila mednarodne davčne izkušnje in se obenem tudi specializirala za mednarodno obdavčenje in transferne cene.

Trenutno vodi Komisijo za davke pri Ameriški gospodarski zbornici in je redna predavateljica na seminarjih in kongresih s področja računovodstva in obdavčitve. Je tudi avtorica številnih člankov in priporočnikov s področja davkov.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Barbara H. Gerbec

Linea Snella Co. d.o.o.

Barbara H. Gerbec je solastnica in direktorica podjetja Linea Snella Co., podjetja ki se ukvarja s stroritvami za oblikovanje telesa, s celostno metodo pridobivanja in ohranjanja zdrave telesne teže in dobrega psihofizičnega počutja ter predsednica Slovenske Franšizne sekcije. Na pot podjetništva se je podala že po končani srednji zdravstveni šoli, ko je dobila povabilo iz Italije, da se priključi ekipi Linea Snella. Takrat je najprej 4 leta vodila centre v Italiji, nato pa poslovni model prenesla v Slovenijo. Tako je nastal prvi center Linea Snella v Šiški v Ljubljani, le štiri mesece kasneje pa je odprla drugi center v Ljubljani, Celju in Novi Gorici. Do danes je v Sloveniji 14 franšiznih centrov, franšizno mrežo pa so v treh letih razširili tudi na Hrvaško, Španijo, Italijo in Srbijo. Pred petimi leti se je odločila, da je njeno podjetje zrelo za pospešen vstop na tuji trg in da lahko to uresniči s franšiznim sistemom. Uspelo ji je pridobiti lastništvo nad blagovno znamko, iz Italije so v Slovenijo prenesli celotno proizvodnjo aparatov in v dobrem letu postavili na noge enega najbolj dodelanih poslovnih modelov v v njihovi branži na globalni ravni.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Davorin Gabrovec

Intera d.o.o.

Davorin Gabrovec je podjetnik, katerega strast so web start-upi, s katerimi se aktivno ukvarja več kot 10 let. Bil je soustanovitelj in CEO Intere (intera.si), CEO web agencije Refresh (refresh.si) ter CEO in soustanovitelj globalnega start-upa Flowr (theflowr.com). Njegov zadnji projekt je podjetje Zepppelin s sedežem v Silicijevi dolini.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matej Golob

IBM

Matej Golob je računalničar, ki ga je potegnilo v svet ekonomije in financ. Štipendist in najboljši študent v svoji generaciji E-MBA na CBS. Tekač in izrazita can-do oseba. Od leta 2007 obseden s TED govori , od leta 2009 so-organizator TEDx dogodkov.

Matej, soustanovitelj startupa 30Lean, je že od nekdaj navdušen nad novimi, izvirnimi in vrednimi idejami. V prostem času jih pomaga širiti v obliki TEDx dogodkov, v profesionalnem času pa razvijati, preverjati in pivotirati v obliki Lean Startup mentoriranja.

Zadnjih nekaj mesecev je aktivno sodeloval pri nastajanju prevoda knjige Running lean, Delaj vitko kjer je z ekipo želel približati »lean« metodologije kot idealno orodje za poslovodje, male podjetnike, razvijalce in programerje ter za vsakogar, ki želi zagnati svoj poslovni projekt.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Gros

Mogenas d.o.o.

Matjaž Gros je direktor za razvoj in trženje ter večinski lastnik podjetja MOGENAS, ki je vodilni ponudnik oglasnega prostora v tiskanih mladinskih medijih v Sloveniji. S svojim delovanjem omogoča izhajanje 25 mladinskim medijem in prilogam. V času študija podjetništva je vodil tudi ljubljansko podružnico največje mednarodne študentske organizacije AIESEC, kasneje pa delal v različnih podjetjih, predvsem na področju medijev in trženja. Ker je zaznal priložnost na področju produkcije in trženja mladinskih medijev, je l. 2002 ustanovil podjetje MOGENAS in vzpostavil medijski sistem mladinskih medijev za študente, dijake in osnovnošolce, ki letno zagotavljajo delo in učenje na projektih več kot 100 mladim sodelavcem, številnim oglaševalcem pa neposredno komunikacijo z novimi generacijami njihovih kupcev.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Uroš Glavan

Uroš Glavan je svojo kariero pričel v podjetju Poteza BPD d.d., nadaljeval v NLB d.d., kjer si je kot direktor investicijskega bančništva pridobil številne izkušnje tudi s področja podjetniških finance, vodil družbo CEEREF Man. Co., Luxemburg, ki je upravljala nepremičninski sklad v CEE regiji, trenutno pa je zaposlen kot investicijski manager v družbi UD d.o.o., ki upravlja DTK Murka d.o.o., sklad tveganega kapitala. Svoje znanje in izkušnje pa je poglabljal tudi v številnih NS tudi velikih družb kot so Kapitalska družba d.d., Krona Senior d.d. ipd.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja