Tehnološki eksperti

Mateja Urlep

TikhePharma d.o.o.

Mateja Urlep je lastnica podjetja TikhePharma, ki ga je ustanovila po 17 letnih izkušnjah v farmacevtski industriji, vključno z vodilnimi položaji v vseh industijskih procesih; od razvoja proizvodnje, do trženja in prodaje, s poudarkom na biofarmacevtskih produktih. Prej ji je, kot eni svetovnih voditeljev podjetja Sandoz, uspelo izvesti prepričljiv program za podjetje Sandoz in ga uspešno voditi čezu čez celotni razvoj. Poleg tega je uspešno uvedla nov razred zdravil. Od razvoja do pozicioniranja produkta na ameriški in evropski trg. Kot vodilna strokovnjakinja na področju bioloških zdravil (Biosimilars) je bila ključni pogajalec s člani ameriškega parlamenta, MHRA in Key Opinion Leaders. V ZDA je bila edina neameričanka, ki je bila zaposlena kot strokovnjak na področju politične razprave na delavnici FTC v Washingtonu za krepitev pravnih sprememb, ki bi omogočale uzakonitev biosimilarisa. 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Polona Urh

Replika d.o.o.

Polona Urh je preizkušena računovodkinja s certifikatom Slovenskega inštituta za revizijo. Ima dolgoletne izkušnje s področja računovodstva, davčne zakonodaje, poslovnega in finančnega svetovanja. Aktivna je na področju zastopanja tujih podjetij na slovenskem trgu. Sodeluje tudi v drugih programih in projektih poslovnega mentorstva, je avtorica številnih strokovnih člankov iz področja davkov in računovodstva.

Od leta 2005 vodi podjetje Replika d.o.o., uveljavljen računovodski servis in hitro rastočo družbo, ki se ukvarja z računovodstvom, davčnim svetovanjem in pridobivanjem drugih virov finančnih sredstev za podjetja.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja