Tehnološki eksperti

Robert Reinhardt

AlgeEn d.o.o.

Robert Reinhardt je ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Algen d.o.o., z več kot 30 letnimi izkušnjami na področju raziskovanja in poslovanja. Kot matematik po izobrazbi, se je začel zanimati v alg tehnologije tako iz poslovnega kot iz raziskovalnega vidika. Prav tako se je veliko udejanjal pri raziskovanju na področju raziskav računalniških tehnologij.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

dr. Miroslav Rebernik

Ekonomsko poslovna fakulteta Univerze v Mariboru

Dr. Miroslav Rebernik je redni profesor za podjetništvo in ekonomiko poslovanja na Ekonomsko poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je tudi predstojnik Katedre za podjetništvo in ekonomiko poslovanja ter vodja Inštituta za podjetništvo in management  malih podjetij. Bil je gostujoči profesor na Portland State University in dobitnik Fulbrightove raziskovalne štipendije na Babson College. Je avtor več knjig, vodil je številne domače in mednarodne konference, je vodja programskega odbora mednarodne konference PODIM, predsednik sveta univerzitetnega inkubatorja Tovarna podjemov, predsednik strokovne komisije slovenskega podjetniškega tekmovanja Start up, član ekspertne skupine Evropske komisije SME Policy ,..  Sodeloval je v številnih mednarodnih projektih, je vodja raziskovalnega programa Podjetništvo za inovativno družbo in vodja raziskovalnega tima Global Entrepreneurship Monitor za Slovenijo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Gregor Rebolj

Klika d.o.o.

Gregor Rebolj je direktor in solastnik računalniškega podjetja Klika d.o.o. Že kot študent računalništva je v podjetju Hermes Softlab kot vodilni inženir delal na projektu, ki se je pozneje razvil v joint venture podjetje s 30 razvijalci v Ljubljani in prodajo v Ameriki. Po koncu tega projekta je skupaj s še štirimi glavnimi razvijalci ustanovil Kliko z željo vzpostaviti sodobni inovacijski center za razvoj programske opreme.

Danes je Klika vodilno slovensko podjetje za razvoj spletnih in mobilnih aplikacij, pri čemer je posebna pozornost namenjena strokovnosti in prijaznosti do uporabnika. Trenutno v Kliki dela 45 programerjev, ki imajo posebno strast do sodobnih tehnologij in razvoja napredne programske opreme predvsem na področju razvoja mobilnih aplikacij v različnih industrijah kot so bančništvo, zavarovalništvo, turizem, telekomunikacije, založništvo in lokacijske storitve. Klika z lastno rešitvijo Trafika vsem založnikom v Sloveniji ponuja učinkovito storitev objavljanja lastnih vsebin prek mobilnih naprav.

Januarja 2012 je Klika postala del globalne skupine Sportradar, največjega ponudnika športnih podatkov na svetu. Klika je tako poleg obstoječe dejavnosti prevzela tudi naloge centra za razvoj mobilnih aplikacij za skupino Sportradar.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Maja Ravnikar

Nacionalni inštitut za biologijo

Maja Ravnikar je doktorirala leta 1991 na Oddelku za biologijo, Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani, ki ji je tudi podelila naziv izredni profesor za področje biotehnologije.  Leta 1984 se je zaposlila na Nacionalnem inštitutu za biologijo. Od leta 2001 vodi Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo s 37 zaposlenimi. Je strokovni vodja Instrumentalnega centra Planta, ki je bil ustanovljen leta 1994. Od leta 1999 vodi raziskovalni program “Biotehnologija in sistemska biologija rastlin. Vodi pooblaščeni diagnostični laboratorij za določanja mikroorganizmov za potrebe Fitosanitarne uprave (MKGP), fitosanitarne inšpekcije in intenzivno sodeluje s podjetji. Poleg tega je članica številnih domačih in mednarodnih združenj.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matej Rus

Tovarna podjemov

Matej Rus je visokošolski predavatelj za podjetništvo. Poleg svoje pedagoške in raziskovalne kariere na EPF, ki jo je pričel v letu 1996, je svoje aktivnosti močno usmeril v svetovalno aktivnost v podjetniški praksi. V okviru svojega dela je prepoznal priložnost za vzpostavitev univerzitetnega inkubatorja, ki je na razvitih univerzah po svetu eden ključnih elementov podpornega okolja za podjetništvo in mehanizem za prenos novosti iz raziskovalnih inštitutov. Kot socialni podjetnik in direktor Tovarne podjemov se je leta 2001 lotil uresničevanja začrtane vizije vzpostavitve danes zelo uspešno delujočega podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Uspešna podjetniška pot ter raziskovalne in svetovalne izkušnje prenaša v pedagoško delo in na ta način prispeva k dvigu uporabne vrednosti med študijem pridobljenih znanj. Med drugim je tudi organizacijski vodja mednarodne konference Podim, nosilni avtor priročnika in orodja za poslovno načrtovanje ter član sveta vlade RS za konkurenčnost.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matija Rijavec

Matija Rijavec je ljubitelj kave, glasbe iz osemdesetih ter fotografije. Med drugim je tudi soustanovitelj podjetja Oust.me, avtor Sitweet-a, razvijalec pri PeerIndex (UK), samozaposlen v podjetju DaMine, ter drugo...

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mitja Ruzzier

Mitja Ruzzier je doktoriral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani s področja internacionalizacije srednjih malih podjetij in ima številne praktične izkušnje s področja podjetništva. Ukvarja se s svetovanjem podjetjem, na Fakulteti za management Koper pa predava pri predmetu Podjetništvo. Njegova dela so bila objavljena v mednarodnih znanstvenih revijah kot so Entrepreneurship and Regional Development, Transformations in Business and Economics, Managing Global Transitions, and Journal of Small Business and Enterprise Development. Njegovo raziskovanje je usmerjeno v internacionalizacijo, mednarodni marketing in podjetništvo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Peter Ribarič

Peter Ribarič  partner v podjetjih Solvis, članici skupine Bisnode, ter v podjetju HRM, kadrovske storitve.

Peter Ribarič je soustanovitelj in partner v družbah HRM d.o.o., kadrovske in poslovne storitve ter Solvis d.o.o. (članici skupine Bisnode), unovčevanje terjatev.  S poslovnim svetovanjem ter izobraževanjem je tesno povezan že dvajset let, karierno pot pa je gradil v različnih organizacijah; bil je direktor Mestne revije d.o.o. (izdajateljica revije City Magazine), član uprave GV Skupine d.d. in član uprave Poteza Skupine d.d.., v letu 2010 je za krajše obdobje spoznaval tudi delo v državni upravi na mestu generalnega direktorja direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na Ministrstvu za gospodarstvo. Danes kot podjetnik deluje na področju poslovnega svetovanja, prepoznave in razvijanja poslovnih priložnosti.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Robert Rolih

Robert Rolih je marketinški svetovalec, ki svojim strankam pomaga do bolj učinkovitega marketinga in prodaje. Med njegovimi strankami na področju marketinškega svetovanja je več kot 250 podjetij. Je tudi avtor štirih knjig in več kot 300 člankov. Osebno sodeluje z nekaterimi od največjih poslovnih strokovnjakov na svetu, kot so npr. Brian Tracy, Chet Holmes, Geoff Burch in tako da so mu vedno na voljo najnovejša svetovna znanja na področju marketinga, prodaje in vodenja. Je tudi edini certificirani coach Briana Tracyja v Evropi.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja