Poslovni rockstarji

Goran Novković

Goran Novković je diplomiral iz novinarstva na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. V letih 1994-1998 je bil novinar časnika Finance, v obdobju med 1998 in 2004 novinar in namestnik odgovorne urednice Gospodarskega vestnika, ob tem pa tudi odgovorni urednik marketinške revije Splet in vodja projekta Gazele. Od leta 2004 do 2007 je delal kot novinar in namestnik odgovornega urednika časnika Finance. V letu 2007 je prevzel mesto odgovornega urednika Žurnal24 in Žurnal, leta 2010 pa je postal še predsednik uprave družbe Žurnal media. Slednji funkciji je opravljal do sredine marca letos.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Vera Nunič

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.

Vera Nunič je vodja oddelka za krepitev podjetništva v Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o. Karierna pot jo je vodila od svetovalke za podjetništvo na Zavodu za zaposlovanje, vodje HRM na kadrovski agenciji, podjetniške svetovalke v Centru za razvoj malega podjetništva do dela v Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o.,  kjer je bila najprej zaposlena kot svetovalka za razvoj podjetništva danes pa vodi Start up center. Svetuje start-up podjetnikom pri razvoju njihovega posla. Njen življenjski nazor in strast je biti obkrožena z navdihujočimi in motiviranimi ljudmi, ki so si zadali nalogo izboljšati svet. To je tudi razlog, da se posveča delu s start-up podjetniki. Obvešča, povezuje, svetuje, organizira, spodbuja in po svojih najboljših močeh nudi pomoč mladim podjetjem pri uresničevanju njihovih vizij in sanj.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Zmago Novak

Zmago Novak je tisti človek, ki stoji za Mesecem oblikovanja. Sam ni oblikovalec - je poslovnež, ki se je v življenju lotil že več stvari, od ene do druge so ga vodile nove priložnosti, včasih tudi naključja. Zgodovina je že pozabila, da je bil med študijem lesarstva skupaj z Darkom Horvatom in še dvema kolegoma soustanovitelj prve Aktive. To sicer ni bila tista Aktiva, ki je zbirala certifikate in s katero je potem Darko Horvat - ki je ime meni nič tebi nič odnesel v novo podjetje - postal eden od najbogatejših Slovencev; njihova Aktiva se je šla vse mogoče od izobraževanja, ustanavljanja podjetij do trgovanja. Zmago Novak se je nekaj let kasneje lotil izdajanja revije Lesarski utrip.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja