Poslovni rockstarji

Aleš Lipičnik

Aleš Lipičnik je ustanovitelj podjetja Company On Net skupaj z Anko Lipičnik. Prej je 10 let učil informatiko na srednji šoli v Kamniku. Od leta 1995 je deloval samostojno in bil povabljen kot svetovalec v mnoga velika slovenska podjetja. V tem času je pripravil več kot 5 velikih in številne manjše internetne projekte, eden od zadnjih je njegovo podjetje Company On Net, kjer je zaposlen kot lastnik in direktor podjetja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Andraž Logar

3FS d.o.o.

Andraž Logar je direktor in ustanovitelja podjetja 3FS d.o.o.

Podjetje 3FS d.o.o. je v preteklosti dobilo tudi investicijo tveganega kapitala, bilo prisotno v Silicijevi dolini in razvilo mobilno aplikacijo za nadzor porabe denarja – Toshl.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Benjamin Leskovec

Replikateh d.o.o.

Dr. Benjamin Leskovec je izkušen vodja in soustanovitelj več podjetij v okviru skupine Replika. V skupini je vodja Poslovnega kluba in raziskovalne skupine družbe Replika. Ima bogate izkušnje pri vodenju velikih RR projektov v različnih fazah razvoja. V okviru svojega delovnega področja skrbi za celovito vodenje strategije, politike kadrovanja, razvoja in raziskav, marketinga in glavnih projektov podjetij znotraj skupine. S sodelavci tako uspešno zagotavlja celovit idejni inženiring ter storitve celotne skupine Replika za domača in tuja SME podjetja ter raziskovalne organizacije. Poslovni klub Replika, ki ga vodi, predstavlja glavno ogrodje za delovanje posameznih divizij skupine. Slednji zainteresiranim strankam omogoča dostop do najaktualnejših informacij na trgu s področij računovodstva, davčnega svetovanja, nepremičnin, raziskav in razvoja, internacionalizacije, razvoja kadrov in nepovratnih sredstev. V letu 2012 je družba Replika prejela nagrado za Naj računovodski servis v kategoriji srednjih servisov.

V letu 2011 je s partnerjema ustanovili tudi inovativno podjetje Replikateh, v katerem razvijajo poseben postopek za pretvorbo lesa v bistveno obstojnejši, trajen kompozitni les. Ta ohrani naravni videz, je vodoodporen, ognjevaren in odporen tudi na biološke dejavnike. Podjetje je v fazi izpopolnjevanja tehnologije, cilj pa je inovativno tehnologijo implementirati na najbolj prebojne in oblikovalsko dovršene izdelke iz lesa. Podjetje se je s svojo inovacijo uvrstilo med finaliste slovenskega tekmovanja za start-up leta 2012.

Med osrednje njegove naloge sodi tudi vodenje Slovenske kreativno inovacijske skupine (SKIS). Glavna naloga SKIS je namreč doseganje medsebojnih sinergijskih učinkov skozi koordinacijo in povezovanje. Celotno delovanje poteka skozi skupne aktualne projekte številnih partnerjev SKIS.

Benjamin Leskovec neprestano išče dodatne informacije, da bi jih razvil v nove poslovne priložnosti skupaj s tistimi posamezniki, ki resnično verjamejo v svoje lastno znanje in idejo ter so pripravljeni za uspeh trdo delati.
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Boštjan Ložar

Boštjan Ložar , MBA je eden najvplivnejših strateških svetovalcev v Sloveniji. Napisal je preko 200 strokovnih člankov v priznanih slovenskih poslovnih revijah ter je stalni govornik na pomembnih poslovnih konferencah in srečanjih. Že od leta 1995 sistematično preučuje globalno konkurenčnost slovenskih podjetij v primerjavi z vodilnimi svetovnimi podjetji. Vodil je več kot 100 svetovalnih projektov in strateških delavnic za uprave podjetij kot so Droga, Sava, Lesnina, Lumar, Engrotuš, Impol, Lek-Sandoz, Kolektor, Iskra Avtoelektrika, Petrol, Gorenje, Alples, Zavarovalnica Triglav, NLB, Kovinoplastika Lož, Tipro, Lumar, Trimo, Danfoss Trata, Allied Domecq,…Sodeloval je pri pripravi Bele knjige GZS za leto 2008, bil je član razvojne skupine za finančno-poslovno področje v okviru Sveta za konkurenčnost pri vladi RS in član strokovnega sveta za pripravo programskega proračuna 2010 in 2011. V letu 2009 je izdelal sistem priprave protikrizne strategije, ki vzporedno upošteva prestrukturiranje poslovnega modela, produktnih strategij in sistema vodenja, kratkoročne protikrizne ukrepe in dolgoročno sistematizacijo prebojnih inovacij.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Gorazd Lampič

Elaphe d.o.o.

Gorazd Lampič je soustanovitelj in direktor podjetja Elaphe, kjer razvijajo in-wheel elektromotorje za pogon električnih avtomobilov in drugih vozil. Ja strokovnjak na področju elektromotorjev, električnih vozil in obnovljivih virov energije. Pri svojem delu uporablja znanja fizike in drugih vej naravoslovja ter izkušnje iz podjetništva, športa, strateških iger ter ekipnega dela. Gorazd poudarja pomen celovitega razmišljanja in delovanja ter sočasno upoštevanje znanstvenih, ekonomskih in socioloških vsebin. Skupaj z močno ekipo ambicioznih in strokovno usposobljenih strokovnjakov postaja Elaphe eden izmed pomembnejših globalnih igralcev na področju razvoja in-wheel elektromotorjev. Svoje izkušnje je pripravljen prenašati na poštene mlade ljudi z močno voljo in objektivno smiselno vizijo.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Iztok Lesjak

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.

Iztok Lesjak se je z raziskovalno dejavnostjo pričel ukvarjati leta 1980 kot raziskovalec na Inštitutu Jožef Stefan in karierno pot nadaljeval kot vodja projekta Tehnološkega parka na Inštitutu Jožef Stefan. Sodeloval je pri strategiji razvoja tehnoloških parkov v Sloveniji in od leta 1995 vodi Tehnološki parka Ljubljana d.o.o., ki je postal samostojna gospodarska družba . Sodeloval je pri raziskovalnih in razvojnih projektih na področju procesnih nadzornih sistemov in digitalne telefonije, katerih rezultat so tudi podeljen patenta in pet tehničnih inovacij. Sedaj sodeluje in koordinira aplikativne projekte, katerih namen je spodbujanje inovativne podjetniške kulture v Sloveniji, prenos dobrih praks s področja spodbujanja inovacij in tehnološkega transferja iz akademske sfere v gospodarstvo. Uspešno je izvedel investicijski infrastrukturni projekt za izgradnjo Tehnološkega parka Ljubljana Brdo (7 objektov, 61.000 m2 površin, 42 milijonov €).  Vodi proces svetovanja in izvajanja programov za visokotehnološka podjetja, ki so vključena v Tehnološki park Ljubljana. Iztok Lesjak je avtor in soavtor številnih znanstvenih publikacij, konferenčnih prispevkov in člankov s področja spodbujanja inovativnega podjetništva, podpornega podjetniškega okolja kot so tehnološki parki in inkubatorji, gospodarskega razvoja Slovenije ter inovativnih storitev in specifičnih programov za visokotehnološka podjetja v tehnoloških parkih. V obdobju delovanja v Tehnološkem parku Ljubljana je ovrednotil preko 200 poslovnih načrtov različnih podjetniških pobud.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Karin Lušnic

KLBV d.o.o.

Karin Lušnic je pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij z veljavno licenco in dovoljenjem za delo Slovenskega inštituta za revizijo in pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij z veljavno licenco ameriškega združenja ocenjevalcev vrednosti (American Society of Appraisers). Od leta 2008 dalje posluje v lastnem podjetju KLBV d.o.o., ki je specializirano za področje vrednotenja in finančnega svetovanja ter uspešno sodeluje s srednjimi in velikimi podjetji v regiji.
 

Pred tem je bila zaposlena v družbi KPMG poslovno svetovanje d.o.o., kjer je delala na področju finančnega svetovanja (Financial Advisory Services) in si pridobila izdatne izkušnje pri delu z vodilnimi regijskimi korporacijami tako na področju ocenjevanja vrednosti kakor tudi na področju transakcijskih storitev (skrbni pregledi poslovanja).
Poleg strokovnega dela na projektih je Karin Lušnic angažirana tudi kot predavateljica za področje ocenjevanja vrednosti v izobraževalnem programu Slovenskega inštituta za revizijo.
 

Strokovna področja delovanja:
• Pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij pri Slovenskem inštitutu za revizijo
• Pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij z veljavno ameriško licenco American Society of Appraisers (ASA)
• Sodna izvedenka za področje ekonomija – poslovne finance
 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

mag. Jaka Lenardič

Enki d.o.o.

Mag. Jaka Lenardič vodi oglaševalsko agencijo ENKI, ki je specializirana za on-line komunikacije in se ponaša z naslovom spletna agencija leta 2012 (GZS, Netko natečaj). V svoji karieri je soustvarjal za številne znane blagovne znamke, kot so: OMV, Pfizer, Spar, Unilever, HiPP, Mazda, Vzajemna, Krka, Nestle idr., redno tudi predava in je soavtor več prodajno zelo uspešnih izobraževalnih priročnikov.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mija Lorbek

UNIKI d.o.o.

Mija Lorbek je izvršna direktorica podjetja UNIKI razvoj inteligentnih medijev, ki je specializirano za tržno nišo medijskih rešitev prihodnosti. Podjetje z razvojem v Sloveniji je v letu 2011 lansiralo prodajo v Veliki Britaniji, ZDA in Nemčiji, kjer so med drugim izvedli inovativne rešitve tudi za BBC (GB), Intel (GB), Hennessy (US) in Coca-Colo (IE).

Mija Lorbek je leta 2011 magistrirala z naslovom Vodenje inovativnosti v visokotehnoloških podjetjih, ki je poslovna nadgradnja s Prešernovo nagrado odlikovanega diplomskega dela Medijske umetnosti. Trenutno je mlada raziskovalka na doktorskem programu Organizacijsko kadrovske študije.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Robert Ličen

Robert Ličen je idejni vodja in lastnik podjetja Profit plus. Je magister poslovodenja in organizacije, dolgoletni mentor številnim mladim podjetnikom v CEED-u, pisec strokovnih člankov v več revijah in strokovnih publikacijah, aktivni udeleženec domačih in mednarodnih simpozijev, okroglih miz, kolumnist,.. Prav tako ima več desetletne izkušnje na najodgovornejših delovnih mestih v podjetjih Tobačna Ljubljana d.d., Akrapovič d.o.o., Steklarna Rogaška d.d, Gorenje d.d. …Nenazadnje je za svoje delo v podjetju Akrapovič prejel nagrado Mladi manager leta 2005, za uspešno sanacijo podjetja Steklarna Rogaška d.d. pa nagrado Managerski izziv leta 2007 v kriznem vodenju.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Samo Lubej

Mag. Samo Lubej je serijski podjetnik, start up-manager in poslovni angel. Čeprav je v slovenski javnosti prepoznaven predvsem kot finančni in naložbeni strokovnjak, je njegova prava strast ustvarjanje in razvijanje podjetij. Do sedaj je sodeloval v devetih start-up projektih doma in v tujini. Preverljivi dosežek za start – up, svetovalni in razvojni management je pet uspešnih podjetij, ki jih je (so)ustvaril kot start – up manager in/ali direktor (Vzajemci, Verus, Creditexpress, SOM, Finančni center). V njih je zaposlenih več kot 60 ljudi in imajo letni promet okoli 4 mio. €. Znanje z veseljem prenaša: Objavil je več kot 550 strokovnih in poljubnih prispevkov v domačih in tujih medijih, tri knjige in nastopil več kot 100 TV oddajah. Tako doma kot v tujini je izvedel vsaj 120 predavanj in delavnic na temo podjetništva, financ, start-up-ov in motivacije. Diplomiral je iz Managementa Malih Podjetij in magistriral iz področja organizacije in managementa.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja