Tehnološki eksperti

Martin Kopač

UCS d.o.o.

Martin Kopač je prokurist podjetja UCS, ki ponujajo storitve podjetjem, ki se ukvarjajo z razvojem, proizvodnjo in prodajo obutve, s tem, da s pomočjo svojih rešitev svojim strankam ponudijo čim boljšo obutev. S povezovanjem strokovnjakov s področja razvoja, proizvodnje in prodaje obutve, izdelave kopit, informacijske tehnologije, elektronike, ortopedije in biomehanike so uspeli razviti visoko kvalitetne proizvode in storitve.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Andrej Kure

Vinibis d.o.o.

Andrej Kure je direktor podjetja Vinibis d.o.o., svetovalno podjetje, katerega glavna dejavnost je projektno svetovanje pri pridobivanju nepovratnih sredstev in eno vodilnih v Sloveniji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Blaž Kos

AgileLeanLife

Blaž Kos je v zadnjih desetih letih odigral ključno vlogo pri razvoju startup ekosistema, tveganega kapitala in konkurenčnega poslovnega okolja v Sloveniji ter JV Evropi. Pri tem je izvedel preko 600 delavnic, 300 podjetniških mentoriranj ter spisal več kot 1500 strani (ekvivalent 5 knjig) vsebine na blogu AgileLeanLife. Blaž Kos je na življenjski misiji, da naredi ta svet bolj inovativen, organiziran in transparenten prostor, tako da pomaga posameznikom, organizacijam in skupnostim doseči najvišji potencial in povsem novo raven izvedbe ter produktivnosti.

Nov angleški blog Blaža Kosa AgileLeanLife se posveča naprednim tehnikam osebnostnega razvoja, ki temeljijo na sprejemanju odočitev na podlagi konkretnih metrik (quantifying yourself) in ne zgolj intuicije. Inspiracija za blog je bila ideja o prenosu sodobnih vitkih startup metodologij in agilnega managementa na področje osebnega življenja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Bojan Kunovar

Bojan Kunovar je magistriral na Univerzi K.U. Leuven v Belgiji iz ekonomskih ved in pridobil naziv Master in Financial Economics. Danes je pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij v družbi KF Finance d.o.o. Prej je bil zaposlen v oddelku za podjetniške finance v NLB d.d. kot vodja projektov ocenjevanja vrednosti in skrbnih pogledov v P&S Capital. Kot pooblaščeni ocenjevalec je ovrednotil že številna večja slovenska podjetja (NLB, Sava Re, Telekom Slovenije, Luka Koper, Intereuropa, Cimos, Engrotuš,..). Sodeloval je tudi pri skrbnih pogledih družb v Sloveniji in tujini (Instalacija, Ogrevanje Piran, Montenegrobanka, Najdi.si,...). Poleg strokovnega dela na projektih se angažira tudi pri razvoju stroke ocenjevanja vrednosti v Sloveniji s strokovnimi prispevki v različnih medijskih publikacijah in predavanji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Danilo Kozoderc

Danilo Kozoderc  je uni. dipl. inž. elektrotehnike, profesor sociologije in filozofije ter podjetnik in vodi svoje podjetje Vizor. Ukvarja se z izzivi prihodnosti in sprememb, razvojem timov, množičnim sodelovanjem in izgradnjo skupnosti. Prispevke s teh področij je predstavljal na konferencah in strokovnih publikacijah. Na temo inovativnosti je pripravil in izvedel več spletnih seminarjev in Twitter seminar. O izzivih prihodnosti, inovativnosti ter sodelovanju piše na več blogih. Spletne skupnosti pa aktivno uporablja za orodne promocije, trženja in sodelovanja. Prostor za učenje in inovativnost je odpiral za več podjetij in drugih organizacij, med drugim tudi za Slovensko združenje za kakovost (SZK) in Evropsko organizacijo za kakovost (EOQ). Je tudi Improve inovacijski svetovalec.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Dejan Križaj

Visoka šola za turizem

Dejan Križaj je raziskovalec in višji predavatelj na UP FTŠ Turistici. V doktoratu raziskuje specifike turistične inovativnosti in njenega spodbujanja. Je idejni vodja mednarodno priznanega projekta Banka turističnih priložnosti Slovenije (prejemnik priznanj OECD, UNWTO, EU in SFI) ter vodja strokovne komisije razpisov Slovenske turistične organizacije "Sejalec" in "Snovalec" za ustvarjalne in inovativne turistične predloge in dosežke.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Iztok Kramberger

Iztok Kramberger je doktoriral na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko z doktorsko dizertacijo »Določanje položaja krožnih formacij pri taktilni komunikaciji v navideznih vmesnikih«. Njegovo raziskovalno delo sega predvsem na področja računalniškega vida in digitalne obdelave slik v domeni navidezne ter dodane resničnosti, pri tem pa njegovo razvojno delo vključuje znanja od strojno pospešenega digitalnega procesiranja signalov, do načrtovanja vgrajenih sistemov, itd. Do danes je objavil številne znanstvene prispevke. Danes je podpredsednik Sveta za elektronske komunikacije RS in član odbora za znanost in tehnologijo Obrtne zbornice Slovenije ter strokovni recenzent za znanstveno revijo Optical Engineering, ter asistent za področje elektronike in telekomunikacije na FERI. Ob svojem pedagoškem in raziskovalnem delu se sooča z vodenjem študentskih raziskovalnih projektov in vodenjem razvojnih industrijskih projektov z več industrijskimi partnerji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Kristina Kočet

Tiko Pro d.o.o.

Kristina Kočet je diplomirala na Fakulteti za ekonomijo v Mariboru. Že v času študija je ustanovila podjetja TIKO PRO d.o.o., ki je danes eno vodilnih slovenskih podjetij na področju priprave projektne dokumentacije za pridobivanje nepovratnih in povratnih sredstev iz EU. S pomočjo ekipe je dosegla, da lahko tudi lastnik majhnega podjetja postane "pogrešljiv" in s tem da priložnost drugim v podjetju. V letu 2013 je bila izbrana za Mlado podjetnico leta. V podjetju skrbi za internacionalizacijo in razvoj novih produktov. 

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marko Kokol

mimeIT d.o.o.

Marko Kokol je lastnik podjetja mimeIT d.o.o., podjetja za varno elektornsko poslovanje in vodja razvoja v podjetju Virtua d.o.o.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matevž Klanjšek

Celtra d.o.o.

Matevž Klanjšek je soustanovitelj in direktor produktnega razvoja v Celtri, vodilnem svetovnem ponudniku rešitev za mobilno oglaševanje. Zasnoval je nekatere izmed najinovativnejših rešitev v industriji ter razvil mnoge revolucionarne oglasne produkte s partnerji kot so Rovio, Shazam in Groupon. Matevž je tudi avtor številnih nagrajenih del s področja mobilnega oglaševanja za blagovne znamke Volvo, Starbucks, Infiniti in druge. Pred Celtro je deloval kot kreativni direktor na agenciji Renderspace. Kot kreativni direktor je sodeloval tudi pri zmagoviti spletni kampanji za Danila Türka na slovenskih predsedniških volitvah 2007. Magistriral je iz oblikovanja komunikacij na Londonskem Central Saint Martins College of Art and Design.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Krč

Ideus d.o.o.

Matjaž Krč je magister ekonomije z bogatimi vodstvenimi in podjetniškimi izkušnjami. Je poslovni angel ter sodni izvedenec za podjetništvo in mednarodno poslovanje.

Njegove izkušnje lahko strnemo v nekaj najpomembnejših:

  • svetovalec za pridobivanje nepovratnih sredstev pri različnih podjetjih,
  • poslovni angel podjetjem EK Waterblocks, Crea Innovativ in WGA World Gulet Assotiation,
  • partner in svetovalec v skladu tveganega kapitala SCS d.o.o.,
  • izvajalec in družbenik Vox Audacia, Akademija poslovnih veščin,
  • mentor podjetjem v Tehnološkem parku Ljubljana.
Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Miha Klinar

Gigodesign d.o.o.

Miha Klinar je po izobrazbi uni. dipl. oblikovalec in docent. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje iz smeri vizualnih komunikacij in indusrijskega oblikovanja, po končani diplomi se je odličil za industrijsko oblikovanje.  V drugi polovici  devetdesetih je ustanovil lastno podjetje, ter pridobil izkušnje v razvoju, proizvodnji in mednarodnem trženju svojih izdelkov. Leta 2000 je v Gigodesignu prevzel področje produktnega oblikovanja in ga razvil v oddelek, kjer je kreativni direktor. Prvi naročen projekt je dobil zlato medaljo na Bienalu industrijskega oblikovanja BIO 17, sledila so naročila podjetij - najprej s posamezni projekti, kasneje v oblikovanje serij in kolekcij. Vodil je oblikovalske projekte nekaterih tržno zelo uspešnih izdelkov za Intra Lighting, Studio Moderna, Elan, Kovinoplastiko in projektno sodeluje s podjetji Tomos, Kolektor, Taifun, Savio, Alutec, Alpina, Tuš, Tuš Telekom, Xpand in drugimi. Za produktno oblikovanje Gigodesign je dobil več mednarodnih domačih priznanj, med katerimi so Designpreis in RedDot (4x), nagrada Piranesi in zlata medalja za inovacijo GZS. Izkušnje projektov in številnih razvojnih oddelkov podjetij dopolnjuje s pridobivanjem znanj projektnega vodenja in design managementa. Dodatno izobraževanje je končal na poslovni šoli IEDC na Bledu. Kot gostujoči predavatelj ima več predavanj na temo design managementa na Ekonomski fakulteti, Fakulteti za družbene vede, gospodarskih in oglaševalskih konferencah in ministrstvih.

Leta 2008 je vodi 9. Razvojno skupino za kreativne industrije na Ministrstvu za razvoj RS, s katero je pripravil priporočila za umestitev področja oblikovanja v razvojno strategijo RS. Po pridobitvi priznanja za pomembna umetniška dela, Univerze v Ljubljani, je pridobil naziv docent. Občasno predava načrtovanje na Višji strokovni šoli v Sežani.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Radovan Kragelj

Kragelj & Kragelj d.o.o.

Radovan Kragelj se že 18 let ukvarja s specialističnim kadrovskim svetovanjem in velja za enega najvidnejših slovenskih strokovnjakov na področju ocenjevanja primernosti in izbora kadrov. Izpeljal je več kot 15.000 ocenjevalnih postopkov s kandidati za zaposlitev ali razvoj. Aktivno svetuje tudi največjim in najuglednejšim slovenskim finančnim ustanovam. Je direktor in solastnik svetovalnega podjetja Kragelj & Kragelj d.o.o. in sodeluje s številnimi finančnimi, proizvodnimi, trgovskimi, farmacevtskimi in računalniškimi organizacijami - predvsem na področju ocenjevanja kadrovskih potencialov ter svetovanja pri izbiri najprimernejših kadrov za zaposlitev, prerazporeditev ali razvoj. Izpopolnjeval se je pri tujih in domačih strokovnjakih. Redno predava na konferencah, intenzivno razvija in izvaja delavnice in treninge s področja upravljanja kadrovskih potencialov, izbora kadrov, psihologije strank, poslovnega komuniciranja in oblikovanja timov. Objavil je ogromno strokovnih člankov in prispevkov ter praktični priročnik s področja selekcije kadrov.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomaž Korelc

Creatoor d.o.o.

Tomaž Korelc je ustanovitelj in vizionar skupine Creatoor d.o.o., ki združuje strateško kreativno marketinško agencijo; podjetje za web dizajn in razvoj spletnih konceptov; podjetje za razvoj inovativnih programskih rešitev; izobraževalno podjetje; podjetje za event management in team building usposabljanja; poslovni časopis ZaUspeh.com; kadrovski spletni portal ZaUspeh.com; spletno skupnost Spoznaj.si; spletno skupnost InnovationKnowHow.net ter globalno inovacijsko platformo Getidea.net. Korelc je tudi sicer partner v več poslovnih podjemih. V zadnjem času se osredotoča predvsem v razvoj inovativnih rešitev na področju e-izobraževanja, upravljanja s človeškimi viri ter upravljanja z inovativnostjo. Skupaj s partnerji razvija inovativno platformo za upravljanje z idejami in inovacijami IdeaCreatoor.net ter globalno inovacijsko okolje Getidea.net. Njegov cilj je ustvariti svetovno prodorno in prepoznavno podjetje ter globalni inovacijski center. Sicer je Korelc NLP trener in coach, magister ekonomske psihologije ter diplomant študija MBA. Njegov poslovni moto je: "Inovativnost, rast in razvoj!"

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja