Poslovni rockstarji

Davor Jakulin

Atech Elektornika d.o.o.

Davor Jakulin je lastnik in ustanovitelj podjetja Atech Elektornika d.o.o.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Janko Jenko

Maxtel d.o.o.

Janko Jenko je izkušen podjetnik, saj je bil lastnik ali solastnik velikega števila podjetij, med njimi Eurocom ter PCX Computers, ki je bilo eno največjih računalniški podjetij v Sloveniji.

Trenutno je prokurist v podjetju Maxtel d.o.o., podjetju za telekomunikacije in informacijski inženiring.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Marko Jaklič

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Prof. dr. Marko Jaklič je na Ekonomski fakulteta v Ljubljani zaposlen kot redni professor za področje poslovne ekonomije. Ukvarja se  strateškim managementom, organizacijo, politiko konkurenčnosti in institucionalno ekonomijo.  Vpleten je v mnoge mednarodne raziskovalne projekte s področja institucij v gospodarskem razvoju. Objavil je mnogo člankov v mednarodno priznanih revijah in napisal prispevke za knjige s področja poslovanja in razvoja managementa. Je predstojnik Inštituta za socio-ekonomsko in poslovno evalvacijo na Ekonomski fakulteta v Ljubljani. Bil  je in je še član večih nadzornih svetov podjetij in bank. Je pri OECD certificiran izobraževalec članov nadzornih svetov in član izpitne komisije za certifikat pri Združenju nadzornikov Slovenije.

Že več kot 18 let deluje na področju moderatorskega svetovanja in moderatorskega izobraževanja  (“akcijskega učenja”) vrhnjih managerjev.  Sodeluje oziroma je sodeloval z mnogimi slovenskimi podjetji in organizacijami predvsem  na področju strateškega razvoja (procesa) in organizacije (na primer SID banka, Zavarovalnica Triglav, Abanka, Skupina Nova KBM, Sava, TCG Unitech Lth, JUB, Helios, Kolektor, Iskra, Skupina Mladinska knjiga, Unichem, Actual, Adria Mobil, Kovinoplastika Skupina, HIT, PKZ, Zavod za transfuzijsko medicino, Triglav-Zdravstvena zavarovalnica, Tehnološke platforme, Center odličnosti CoBIK, Skupina Unior, Skupina Talum, Mreža IKT,…).  Vodi projekt COINVEST, ki v okviru nekaj centrov odličnosti pripravlja podjetniško-svetovalno platform in investicijsko konferenco za nova in rastoča podjetja.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž B. Jurič

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Matjaž B. Jurič je po študiju  postal mladi raziskovalec in takrat je tudi zelo resno poprijel za raziskovalno delo, kjer se je soočil s širokim spektrom možnosti na tem področju, ki jih kot študent sploh ni prepoznal. Temu so potem sledila mesta asistenta, višjega raziskovalca, docenta in leta 2005 še vloga izrednega profesorja na Inštitutu za informatiko. Danes je redni professor na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Sicer aktivno sodeluje tudi pri številnih projektih in je član nekaterih odmevnih združenj. Raziskovalno se ukvarja s področjem računalništva v oblaku (Cloud Computing), storitveno orientiranimi arhitekturami (SOA) in integracijo informacijskih sistemov.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Matjaž Južnič

NKBM d.d.

Matjaž Južnič je svojo poslovno pot po končani Ekonomski fakulteti v Ljubljani pričel v Gospodarski banki Ljubljana (sedaj NLB d.d.), kjer je delal na področju akreditivnega poslovanja. Aktivno je sodeloval v Izobraževalnem centru Združenja bank Slovenije in delal v tehnologiji NLB d.d. Leta 1994 se je zaposlil v banki Nova KBM d.d. kjer trenutno zaseda delovno mesto direktorja Podružnice Ljubljana. Njegovo poglavitno delo je povezano z gospodarskimi družbami v Sloveniji. Poleg tega vodi Podjetniški center Nove KBM.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Mitja Jereb

Mitja Jereb je magistriral na področju marketinga na Univerzi v Mariboru. Je vodja marketinga v podjetju TSmedia d.o.o., družbi,ki se lahko pohvali z dogoletno tradicijo na področju razvoja digitalnih vsebin in storitev ter snovanja in upravljnja medijev in informacijskih točk. Podjetje upravlja enega vodilnih slovenskih digitalnih medijev Planet Siol.net, Telefonski imenik Slovenije, Bizi.si,..in ima največji spletni doseg v državi. Mitja Jereb je bil v svoji karieri zaposlen kot vodja marketinga v podjetju Najdi, informacijske storitve d.o.o., Najdi.si d.o.o., marketinški strateg v podjetju Cebram in direktor računovodstva v Studio 37. 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Nebojša Jovanović

Detel Global d.d.

Nebojša Jovanović je solastnik in direktor podjetja Detel Global. Detel je inovativen operater telekomunikacijskih storitev, ki med drugim ponuja storitve fiksne in internetske telefonije podjetjem, posameznikom in CaTV operaterjem. Prisoten je Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini in širše. V zadnjih nekaj letih letih so pridobili preko 100.000 uporabnikov. Med njim preko 1000 podjetji in 18 CaTV operaterjev (kabelske televizije)  v JVE regiji, ki v paketih trojček (TV, Internet, telefonija) ponujajo Detel telefonijo.

Jovanović ima mednarodne iskušnje iz IT/TK panoge. Delal je v večih priznanih TK podjetjih (Iskra, Siemens). Med drugim je delal v vodstvu Siemensove TK skupine za JV Europo na Dunaju. Diplomiral je na Elektrotehniški fakulteti v Ljubljani.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Saša Jevtić

ROBOTI c.s.

Saša Jevtić je direktor in solastnik mladega visokotehnološkega podjetja ROBOTI c.s. d.o.o., ki deluje na področju varnostne robotike in naprednih varnostnih rešitev z dodano vrednostjo tako podjetjem kot končnim uporabnikom. V podjetju ROBOTI c.s. želijo v prihodnosti proizvajati kakovostne in ekonomične robote ter rešitve za pomoč v vsakdanjem življenju. Jevtića je že zelo zgodaj zanimala tehnologija, zato se je odpravil v ZDA, kjer je delal na področju storitvene robotike in leta 2003 v Atlanti skupaj s sodelavci ustanovil prvo podjetje. Leta 2005 je ustanovil še podjetje v Sloveniji, ki je s pomočjo vlagateljev in financiranja vložilo že več kot 1.300.000 EUR v razvoj, izdelalo 2 produkta in več prototipov ter sklenilo prve pogodbe z naročniki. Trenutne reference vključujejo končne uporabnike kot so IKEA, Bauhaus, E.Leclerc, Merlin Leroy...Podjetje ima trenutno stranke v Evropi, Avstraliji, ZDA in Rusiji.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Tomaž Jug

Editor d.o.o.

Tomaž Jug je direktor in solastnik več podjetji doma in v tujini. Po študiju na Visoki šoli za podjetništvo je delal v Italiji kot vodja spletnega oddelka v oglaševalski agenciji, že leta 2001 pa je ustanovil prvo lastno podjetje. V preteklih letih je s pomočjo vrhunskega tima strokovnjakov zgradil vodilno spletno agencijo na primorskem - Editor d.o.o. in postavil prvo franšizno mrežo spletnih storitev v Sloveniji pod zaščiteno blagovno znamko Editor Studios. Za delo na področju inoviranja je prejel že več priznanj Gospodarske zbornice, za spletni razvoj pa tudi več priznanj Netko. Trenutno vodi nov mednarodni start-up projekt - Beezway.com, kateri postavlja nove standarde za spletno komunikacijo, kolaboracijo in planiranje na globalnem nivoju. V njegovih družbah uporablja sodobne koncepte inovativnega podjetništva ter agilne metode razvoja, sam pa uživa v raziskovanju novih poslovnih modelov. V prostem času pomaga kot evalvator novih članov Primorskega tehnološkega parka, ter svoje izkušnje deli na različnih podjetniških konferencah.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja

Poslovni rockstarji

Zvone Jagodic

Zvone Jagodic je ustanovitelj podjetja Noviforum, pod katerega okrilje je donedavna spadalo omrežje iskalnikov ter iBON in IPIS. Iz ljubljanskega podjetja Noviforum je nastala skupina podjetij: Noviforum Nepremičnine, Najdi, Interseek, Noviforum Registri. Gre za eno najhitreje rastočih slovenskih sistemov na področju informacijske tehnologije, ki se širi tudi po drugih državah JV Evrope. Biser med podjetji sta gotovo spletni brskalnik www.najdi.si oziroma podjetje Interseek, ki širi znanje na področju spletnega iskanja v tujino.

 

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja