Start:up Geek House

“You are the average of the five people you spend the most time with.” E. James Rohn

Start:up center je organizacijska enota Tehnološkega parka Ljubljana v Ljubljani, Tovarne podjemov v Mariboru ter RC IKT v Kranju, ki ponuja celovit splet storitev poslovne podpore za uspešen razvoj in rast startup podjetij od podjetniške ideje do globalne rasti podjetja. Start:up center mladim podjetjem ponuja tako infrastrukturne rešitve v pravem spodbudnem okolju, kot tudi sklop vsebinskih programov za podporo v posameznih fazah rasti podjetja (iTime, Start:up Slovenija, Go:Global ipd.).

Start:up Geek House je storitev znotraj Start:up centra namenjena najbolj ambicioznim startup podjetjem, ki so že od samega začetka usmerjena na globalni trg, njihova strategija razvoja podjetja temelji na filozofiji t.i. vitkih startup podjetij, podjetje pa je organizirano na podlagi agilnih metod vodenja. Ideja Start:up Geek House-a je, da se najboljši lahko učijo ob najboljših ter ob ustrezni podpori Start:up centra dosegajo nove podjetniške preboje.

Prostor za najbolj ambiciozne podjetnike

Start:up Geek House je prostor (co-working space) namenjen izključno ambicioznim, drznim, malo norim in podjetnim talentom z znanjem z visoko dodano vrednostjo, ki snujejo nov podjetniški podvig. Delovno mesto v Start:up Geek House lahko najamejo vsi, ki delajo na svojem prototipu, minimalno sprejemljivem produktu (MVP), poslovnem načrtu, iščejo prvega kupca ali so že celo začeli poslovati, pa še ne rabijo svoje povsem lastne pisarne.

Pisarne so namreč (pre)drage in običajno dolgočasne, delo od doma pa je lahko zelo neproduktivno in duhomorno. Zato so delovna mesta v Startup Geek House prava rešitev. Poleg celotne potrebne infrastrukture (projektorji, tabla, poštni naslov, internet, tiskalnik ipd.) po fleksibilnih pogojih, je kot omenjeno primarni namen takšnega prostora sodelovanje med stanovalci, medsebojna pomoč z znanji, spodbujanje in motiviranje.

Start:up Geek House ponuja pravo okolje za vse, ki imajo drzne ambicije; skladno s pravilom Steve-a Jobs-a, če se družiš z bozoti*, boš tudi sam postal bozo, če z uspešnimi posamezniki, boš tudi sam uspešen.

Start:up Geek House stanovalci imajo tudi svojega podjetniškega mentorja (Blaž Kos / Matej Rus / Urban Lapajne / Domen Bole / Go:Global mentorji in drugi), katerega naloga je, da jim pomaga pri težjih odločitvah, oblikovanju strategije, spremlja njihov napredek ipd., prav tako pa je v Start:up Geek House tudi podjetniška knjižnica, kamor se lahko stanovalci zatečejo, ko zmanjka inspiracije; če že niso dovolj stene polepljene s podjetniškimi modrostmi.

Najemniki delovnih mest (stanovalci) v Start:up Geek House postanejo člani podjetniške skupnosti in se tako lahko udeležijo serije brezplačnih delavnic, izobraževanj, mreženjskih srečanj ter drugih storitev, ki so na voljo podjetnikom v okviru nabora programov iniciative Start:up Slovenija.

Skratka Start:up Geek House ponuja vse, kar potrebuje podjetnik, tako z vidika najsodobnejšega znanja, kot tudi infrastrukture, da lahko začne s svojim podjetjem.

V Start:up Geek House se dela izključno po The Lean Startup metodologiji!

Kdo lahko najame delovno mesto v Start:up Geek House in kakšni so pogoji?

  • Potencialni najemnik mora biti ali malo geek-a ali zelo podjeten (rockstar), inovativen, odprtega uma, deloven in vedno v akciji. Radi imamo ljudi, ki malo govorijo in veliko naredijo.
  • Zahtevana je uporaba delovnega mesta na dnevni ravni. Ne gre za virtualno pisarno. Posamezno podjetje/ekipa lahko uporablja največ tri delovna mesta.
  • Podjetja, ki uporabljajo delovna mesta, postanejo člani Tehnološkega parka Ljubljana, Tovarne podjemov ali RC IKT. Zaželeno je sodelovanje v naboru programov iniciative Start:up Slovenija, kot so iTime, izbor startup podjetja leta Start:up Slovenija, Go:Global ali drugih.
  • Prednost imajo poslovne ideje oziroma podjetja v naslednjih panogah: ICT, Creative Industries, Life Sciences, Clean Tech.

Ste rockstar ali vsaj malo geek-a? Rezervirajte si svoje mesto še danes!

V Start:up Geek House Ljubljana je na voljo 7 delovnih mest. Delovno mesto je možno najeti za obdobje 1, 3, 6 ali 12 mesecev, odvisno od načrtov podjetnika/podjetja, kdaj bo podjetje potrebovalo lastno pisarno. Najetje delovnega mesta za več kot 12 mesecev ni možno.

Rezervacije za prosto delovno mesto se sprejemajo preko spodnjega obrazca. Primernost podjetja se presoja na podlagi opisa poslovne ideje ali prezentacije ideje (10 diapozitivov). Podjetja, ki ustrezajo kriterijem, se uvrstijo na listo Start:up Geek House, glede na hitrost prijave. Prej prijavljena podjetja imajo prednost pri dodeljevanju prostih delovnih mest.

V primeru nespoštovanja formalnih pravil in pravil skupnosti ali neuporabe delovnega mesta, je lahko posamezno delovno mesto odvzeto. Več je opredeljeno v pogodbi, ki jo skleneta lastnik prostora in najemnik delovnega mesta.

Cena najema delovnega mesta je: 50€ + DDV / mesec (stroški so vključeni)

Cena najema delovnega mesta z računalnikom: 100€ + DDV / mesec (stroški so vključeni)

V ceno so zajeti stroški rednega mentoriranja, večina delavnic in izobraževanj, interni program posameznega Start:up Geek House-a, možnost brezplačne udeležbe na različnih programih za podjetnike v organizaciji Start:up centra ter nekatere druge storitve, ki niso eksplicitno izpostavljene kot plačljive storitve.

* Bozo = An incompetent person, especially in new companies. Bozos have a net negative effect on morale and profits, and everyone knows it. The most important thing to do in order to grow your company from 10 employees to 100 or 1000 is to get rid of the bozos. Seriously, you have to fire them immediately.

Osebni podatki (vodja ekipe)

Podatki o podjetju / ekipi

Najem delovnega mesta