Mentorji

Andraž Tori (Seedcamp) – Andraž Tori je v srednji šoli osvojil dve bronasti medalji na mednarodni olimpijadi v informatiki, s čimer se je začela njegova uspešna nadaljnja akademska pot študija računalništva. Leta 2000 je soustanovil Kiberpipo, ki je danes vodilni slovenski multimedijski center na stičišču tehnologije, umetnosti in družbe. Med letoma 2001 in 2007 je bil glavni razvijalec odprtokodne rešitve Cinelerra za urejanje videov. Danes je vodja raziskav in razvoja v podjetju Zemanta. Poleg tega je hiperaktiven učenec in raziskovalec medijev, IP-logike pravic in etike internetnih omrežij.

Jugoslav Petković (Seedcamp) – Jugoslav Petković je podjetnik in internetni veteran, ki je svojo podjetniško pot začel pri 16 letih, podjetje pa odprl pri 18 letih. Je soustanovitelj največje slovenske spletne trgovine mimovrste=) in Domence oz. D.labs, kjer najboljši strokovnjaki naročnikom pomagajo razvijati posel na internetu. Med letoma 2006 in 2011 je bil direktor obeh podjetij, ki sta v tem času zrasli s 5 milijonov evrov prodaje in 35 zaposlenih na več kot 20 milijonov evrov in več kot 100 zaposlenih. Podjetji sta prejeli tudi številna priznanja, med drugim sta bili finalist Zlate niti za najboljše delodajalce, dobili sta bronasto gazelo ter certifikat družini prijazno podjetje. Podjetje mimovrste=) je leta 2011 prejelo investicijo tujega strateškega partnerja v višini 3 milijone evrov za mednarodno širitev, pozneje v letu 2012 pa se je podjetje tudi prodalo.

Jugoslav zadnje čase z nasveti in mentorstvom pomaga številnim slovenskim zagonskim podjetjem ter aktivno pomaga graditi in izboljševati ekosistem za nastanek in razvoj mladih podjetij. Njegova specialnost je razvoj proizvodov za končne kupce. Je tudi aktivni mentor v angleškem pospeševalniku Seedcamp, deluje kot poslovni angel, veliko prostega časa pa namenja kulinariki.

Davorin Gabrovec (TechStars) – Davorin Gabrovec je podjetnik, katerega strast so spletna zagonska podjetja, s katerimi se aktivno ukvarja več kot 10 let. Bil je soustanovitelj in CEO Intere (intera.si), CEO spletne agencije Refresh (refresh.si) ter CEO in soustanovitelj globalnega zagonskega podjetja Flowr (theflowr.com). Njegov zadnji projekt je podjetje Zepppelin (zepppelin.com) s sedežem v Silicijevi dolini.

Andraž Logar (500 startups) – Andraž Logar je direktor in ustanovitelj podjetja 3FS, d. o. o. Podjetje je dobilo tudi investicijo tveganega kapitala, bilo je v Silicijevi dolini in razvilo mobilno aplikacijo za nadzor porabe denarja – Toshl. Podjetje Toshl je bilo sprejeto v pospeševalnik 500 startups.

Robert Farazin (Y Combinator, TechStars) – Robart Farazin je energičen vizionar z izjemnimi podjetniškimi idejami. Njegovo podjetje Double Recall je bilo prvo slovensko podjetje, sprejeto v najbolj priljubljen ameriški pospeševalnik Y Combinator. Leta 2013 pa je bil Robert Farazin s svojim novim podjetjem Iptvbeat sprejet v pospeševalnik TechStars.

Tine Poštuvan (Wyra) – Tine Poštuvan je CEO podjetja 2ndSight, ki je bilo sprejeto v svetovno znan podjetniški pospeševalnik Wayra v Londonu. Pred tem je s svojo ekipo in inovativno zamislijo zmagal na tekmovanju Imagine Cup Slovenije 2011 in DSI 2011. Prav tako je Tine Poštuvan sokreator dogodkov Startup müsli v Mariboru, kjer uspešni podjetniki, investitorji in drugi predstavniki podjetniškega ekosistema delijo znanje s podjetniškimi navdušenci, ki so šele na začetku podjetniške poti.