Primarni zavihki

09. 10. 2013 - 14:00
Nazaj na koledar dogodkov

Kako se uspešno prebiti v Y Combinator?

V preteklih letih so se na svetovnem trgu pojavili t. i. podjetniški pospeševalniki, ki podjetniškim ekipam omogočajo dostop do globalnih trgov, in tudi do dodatnega kapitala. Tako so podjetniški pospeševalniki postali pomembno orodje slovenskih zagonskih podjetij za širjenje na tuje trge. 

Sprejem v globalni pospeševalnik ni enostaven, saj navadno najboljši pospeševalniki sprejmejo le nekaj odstotkov prijavljenih, od več kot tisoč prijav izberejo nekaj deset podjetij. Zato je potrebna skrbna priprava podjetnikov na prijavo v tovrstne pospeševalnike, kar je tudi del programa Go:Global. Vsak od naštetih pospeševalnikov ima razpisan rok za oddajo prijavnice.

Tokrat vabljeni vsi, ki vas zanima vstop v pospeševalnik YCombinator, kjer bo Robert Farazin predstavil pospeševalnik, svojo osebno izkušnjo in stvari, na katere mora podjetnik še posebno paziti pri prijavi. 

Datum: 9. oktober 2013
Ura: 14.00 - 15.00
Lokacija: Tehnološki park 19, sejna soba, stavba B

Robart Farazin je energičen vizionar z izjemnimi podjetniškimi idejami. Njegovo podjetje Double Recall je bilo prvo slovensko podjetje, sprejeto v najbolj priljubljen ameriški pospeševalnik Y Combinator. Leta 2013 pa je bil Robert Farazin s svojim novim podjetjem Iptvbeat sprejet v pospeševalnik TechStars.

Y Combinator s semenskim kapitalom omogoča mladim podjetjem hitrejši razvoj. Dvakrat letno investirajo manjše zneske od 14.000 do 20.000 ameriških dolarjev v veliko zagonskih podjetij. Podjetja se za tri mesece preselijo v Silicijevo dolino, kjer intenzivno delajo, da podjetje spravijo v dobro formo in izpilijo svoj predstavitveni govor. Na demodnevu svoje poslovne ideje predstavijo (angl. pitch) pred velikim občinstvom podjetnikov in investitorjev. Nato mreža Y Combinator Alumni pomaga pri nadaljnjem razvoju podjetja. Od leta 2005 so investirali v več kot 550 zagonskih podjetij.

Lokacija: Mountain View, Kalifornija, ZDA
Višina investicije: 20.000 ameriških dolarjev
Želeni delež v podjetju: 2–10 %

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

 

Prijava na dogodek: 
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
The email to associate with this registration.