Primarni zavihki

20. 11. 2013 - 13:00
Nazaj na koledar dogodkov

Kako se uspešno prebiti na pospeševalnik 500 Startups?

V preteklih letih so se na svetovnem trgu pojavili t. i. podjetniški pospeševalniki, ki podjetniškim ekipam omogočajo dostop do globalnih trgov, in tudi do dodatnega kapitala. Tako so podjetniški pospeševalniki postali pomembno orodje slovenskih zagonskih podjetij za širjenje na tuje trge. 

Sprejem v globalni pospeševalnik ni enostaven, saj navadno najboljši pospeševalniki sprejmejo le nekaj odstotkov prijavljenih, od več kot tisoč prijav izberejo nekaj deset podjetij. Zato je potrebna skrbna priprava podjetnikov na prijavo v tovrstne pospeševalnike, kar je tudi del programa Go:Global. Vsak od naštetih pospeševalnikov ima razpisan rok za oddajo prijavnice.

Tokrat vabljeni vsi, ki vas zanima vstop v pospeševalnik 500 startups, kjer bo Matic Bitenc predstavil pospeševalnik, svojo osebno izkušnjo in stvari, na katere mora podjetnik še posebno paziti pri prijavi. 

Datum: 20. november 2013
Ura: 13.00 - 14.00
Lokacija: Tehnološki park 19, pritličje, stavba B

Matic Bitenc je soustanovitelj in direktor podjetja Toshl, s katerim so se uvrstili v pospeševalnik 500 Startups. Odgovoren je za razvoj novih konceptov, aktivnosti in poslovnih modelov za Toshl, ki skrbi, da imajo uporabniki lastne finance v dobri kondiciji. Kot arhitekt za uporabniške izkušnje v podjetju 3fs je razvijal in vodil projekte za poslovne modele in uporabniške izkušnje za mobilne in spletne aplikacije. Leta 2004 je so-ustanovil slovensko Mac skupnost Jabuk.

500 startups – 500 startups zagotavlja mladim podjetjem 250.000 ameriških dolarjev financiranja, zagonski mentorski program in udeležbo na posebnih dogodkih, kot so SmashSummit, UnSexy in GeeksOnaPlane. Z več sto izkušenimi mentorji po vsem svetu tvorijo ustvarjalen delovni prostor v osrčju Silicijeve doline in živahno skupnost. 500 jih je. Postanite del družine 500, in imeli boste dostop do neverjetne skupnosti mentorjev, svetovalcev, podjetnikov in ostalih geekov.

Lokacija: Sillicon Valley

Višina investicije: od 25.000 do 250.000 ameriških dolarjev

Želeni delež v podjetju: n. p.

Datumi prijave na pospeševalnik: 27. november 2013

Vabljeni, da se nam pridružite!

Prijava na dogodek: 
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
The email to associate with this registration.