Poslovni rockstarji

Jugoslav Petković

Jugoslav Petković je podjetnik in internetni veteran, ki je svojo podjetniško pot začel pri 16 letih, podjetje pa odprl pri 18 letih. Je soustanovitelj največje slovenske spletne trgovine mimovrste=) in Domence oz. D.labs, kjer najboljši strokovnjaki naročnikom pomagajo razvijati posel na internetu.

Med letoma 2006 in 2011 je deloval kot direktor obeh podjetij, ki sta v tem času zrasli s 5 milijonov € prodaje in 35 zaposlenih na več kot 20 milijonov € in preko 100 zaposlenih. Podjetji sta prejeli tudi številna priznanja, med drugim sta bili finalist Zlate niti za najboljše delodajalce, bronasta Gazela ter Družini prijazno podjetje. Podjetje mimovrste=) je v letu 2011 prejelo investicijo tujega strateškega partnerja v višini 3 milijone € za mednarodno širitev.

Jugoslav v zadnjem času z nasveti in mentorstvom pomaga številnim slovenskim startupom in aktivno pomaga graditi in izboljševati ekosistem za nastanek in razvoj mladih podjetij. Njegova specialnost je razvoj produktov za končne kupce. Je tudi aktiven mentor v angleškem pospeševalniku Seedcamp, deluje kot poslovni angel, veliko prostega časa pa posveča kulinariki.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja