20. 11. 2014 - 15:00
Nazaj na koledar dogodkov

Hi-Tech Slovenia - Knowledge Expo 2014 v Indiji

SPIRIT Slovenija, javna agencija, ki organizira skupinski nastop na sejmu vabi podjetja in druge organizacije, da sporočijo interes za sodelovanje pri skupinski predstavitvi Hi-Tech Slovenia na mednarodnem sejmu Knowledge Expo 2014, ki bo potekal med 20. in 22. novembrom 2014 v New Delhiju, Indiji. Na omenjenem dogodku bo Tehnološki park Ljubljana predstavil programe in aktivnosti s področja gradnje startup podjetij in internacionalizacije. 

V Aziji je Indija tretja najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica RS (za Kitajsko in Korejo). Indija postaja za slovenska podjetja pomembna država, kjer se kažejo možnosti sodelovanja na različnih področjih, kot so  farmacija, avtomobilska industrija, informacijsko komunikacijske tehnologije,  energetika in obnovljivi viri energije, nizko-ogljične tehnologije (zelene tehnologije), okoljske tehnologije, kot je upravljanje z vodami, upravljanje z urbanimi odpadnimi vodami, predelava odpadkov. Slovenija je Indijo določila kot eno izmed prioritetnih držav, na katerih je potrebno pospešiti gospodarsko sodelovanje, zato je potrebno podpreti fokusiran pristop predstavitve slovenskega gospodarstva na področjih, kjer slovenska podjetja dosegajo visoko tehnološko raven.

Namen udeležbe na sejmu Knowledge Expo 2014 je nadaljevanje lanskoletnega sodelovanja na podobnem dogodku v Indiji, kjer so bile kompetence slovenskih podjetij in interesnih gospodarskih združenj uspešno predstavljene. Cilj udeležbe je povezati različne deležnike slovenskega gospodarstva in s skupno udeležbo v Indiji predstaviti področja, ki nas uvrščajo na globalnem nivoju med pomembne poslovne partnerje.

Izražen interes bo osnova za kvalitetno pripravo skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu. Aktivnosti agencije se navezujejo na vsebine Razvojnih partnerstev in ne sodijo v okvir poziva za interes skupnih sejemskih predstavitev v letu 2014 v okviru INT.

SEGMENT: visoka tehnologija, znanost in raziskave, izobraževanje, dizajn, IL

PANOGE in PODROČJA:           

  • proizvodne tehnologije, izdelki in storitve
  • farmacevtika, biotehnologija, tehnologije zdravja in medicinska oprema Tehnologije čiste in obnovljive energije
  • pametna in trajnostna mesta, naravni viri, voda, zemlja, zrak
  • IT in ICT, strojna in programska oprema, vgrajeni sistemi ter kiber varnost

OBLIKA: skupen razstavni prostor, predstavitve, poslovni sestanki in mreženje.

STROŠKI: podjetja si sama krijejo stroške poti in nastanitve.

PRIJAVE: sprejemajo do zapolnitve prostih mest, ki bo odvisno od velikosti zakupljenega sejemskega prostora ter od sorazmernega dela števila podjetij glede na določene panoge in področja. Izpolnjeno prijavnico posredujte v skenirani obliki (jpg, tif, PDF) do petka 17. oktobra 2014 na elektronski naslov: gasper.vilfan@spiritslovenia.si.

Datoteke: