Poslovni rockstarji

Gregor Rebolj

Klika d.o.o.

Gregor Rebolj je direktor in solastnik računalniškega podjetja Klika d.o.o. Že kot študent računalništva je v podjetju Hermes Softlab kot vodilni inženir delal na projektu, ki se je pozneje razvil v joint venture podjetje s 30 razvijalci v Ljubljani in prodajo v Ameriki. Po koncu tega projekta je skupaj s še štirimi glavnimi razvijalci ustanovil Kliko z željo vzpostaviti sodobni inovacijski center za razvoj programske opreme.

Danes je Klika vodilno slovensko podjetje za razvoj spletnih in mobilnih aplikacij, pri čemer je posebna pozornost namenjena strokovnosti in prijaznosti do uporabnika. Trenutno v Kliki dela 45 programerjev, ki imajo posebno strast do sodobnih tehnologij in razvoja napredne programske opreme predvsem na področju razvoja mobilnih aplikacij v različnih industrijah kot so bančništvo, zavarovalništvo, turizem, telekomunikacije, založništvo in lokacijske storitve. Klika z lastno rešitvijo Trafika vsem založnikom v Sloveniji ponuja učinkovito storitev objavljanja lastnih vsebin prek mobilnih naprav.

Januarja 2012 je Klika postala del globalne skupine Sportradar, največjega ponudnika športnih podatkov na svetu. Klika je tako poleg obstoječe dejavnosti prevzela tudi naloge centra za razvoj mobilnih aplikacij za skupino Sportradar.

Največji dosežek
Največja napaka
Vloga v ekosistemu
Ekspertna znanja