Investirana podjetja 2016

V letu 2016 so bile izvedene tri investicije v naslednja podjetja:

 

CarLock je najenostavnejša rešitev za spremljanje vašega vozila preko pametnega telefona. Sledilni sistem nudi učinkovito obveščanje v primeru kraje, saj nadzoruje vaše vozilo v realnem času. Hkrati omogoča, da prepoznate malomarne voznike in njihovo neodgovorno ravnanje z vozilom, aktivno nadzoruje stanje akumulatorja v vozilu in vas obvesti v primeru nizke napetosti ali visoke porabe energije ter spremlja poti, ki jih je opravilo vaše vozilo, prevožene kilometre in čas ko je bila pot opravljena.

Problem in uporabna vrednost

Produkt Carlok rešuje problem nadzora, predvsem nad luksuznimi in novejšimi vozili. Ob poskusu vloma ali kraje (vžig motorja, zaznane močnejše vibracije, premik vozila, odklop naprave) vas opozori preko pametnega telefona.

Z aplikacijo Carlock lahko nadzorujete tudi mladega voznika oz. voznika, ki vozi vaše vozilo. Obveščeni boste o vsaki prehitri ali preostri vožnji in nenadnem zaviranju. Aplikacija omogoča tudi spremljanje časa vožnje, zgodovino poti ter prevožene kilometre. Ponuja vam pregled nad stanjem akumulatorja v avtomobilu ter lokacijo parkiranega vozila. Lastnik vozila je z napravo takoj obveščen o bližnji prometni nesreči, če pa se nesreča zgodi vozniku, informacijo o tem prejmejo njegovi najbližji.  
 
Sistem Carlock je sestavljen iz naprave, ki jo priključite v avtomobil ter iz mobilne aplikacije. CarLock združuje satelitsko GPS sledenje z sodobnim shranjevanjem podatkov v oblaku in enostavno aplikacijo (iOS ali Android) v eni, cenovno ugodni rešitvi.

Kontaktni podatki

Naslov: PROTECTUS, d.o.o., Vir, Bukovčeva ulica 54, 1230 Domžale
Spletna stran: https://www.carlock.co/si/
Članstvo v SIO: Primorski tehnološki park 

CEO: Matej Peršolja
Email: matej@carlock.co

V podjetju Enkiam razvijajo OXILVER inovativne izdelke iz aktivnih kisikovih spojin, ki delujejo blagodejno in zaščitno na nohte, kožo in sluznico. Z njihovo lastno razvito metodo, aktivne kisikove spojine spodbujajo imunski sistem in samo-regeneracijo, učinkujejo na celoten spekter bakterijskih sevov in nimajo stranskih učinkov. 

Problem in uporabna vrednost

Na inovativen način rešujejo probleme glivičnih okužb, vnetij in dermatoloških težav in se za razliko od obstoječih rešitev poslužujejo celostnega pristopa z aktivnimi kisikovimi spojinami.
 
Vsi proizvodi temeljijo na aktivnih kisikovih spojinah in dodatkih, ki delujejo blagodejno in zaščitno na nohte, kožo in sluznico ljudi. Namenjeni so preventivi in zdravljenju glivičnih okužb, dermatoloških težav s kožo, kot so dermatitis, glivične okužbe, psoriaza, ulkusi, rane ter preventive in zdravljenj težav s sluznico ust in obzobnega tkiva, kot so afte, herpes, okužbe s kandido, paradentoze in vnetih dlesni.
 
Trenutno razpoložljivi proizvodi za omenjene indikacije in težave so ali neučinkoviti, nepreverjeni ali kot zdravila namenjena le kratkoročni uporabi in povezana s številnimi stranskimi učinki oziroma sčasoma tudi s slabšim delovanjem, ko organizem razvije odpornost nanje. Hkrati so ozko usmerjeni; lahko so ali za glivice ali za bakterije, ne pa za oboje.
 
Z njihovo lastno razvito metodo, aktivne kisikove spojine spodbujajo imunski sistem in samo-regeneracijo, učinkujejo na celoten spekter bakterijskih sevov in nimajo stranskih učinkov.

Kontaktni podatki

ENIKAM d.o.o.
Cesta Andreja Bitenca 118, 1000 Ljubljana

CEO: Dominika Tompa Majcen
Email: dominika@enikam.com
 
CEO: Martin Polášek
Email: martin@enikam.com
Web: http://oxilver.si/

 

Borza terjatev predstavlja integriran trgovalni in poravnalni sistem za trgovanje s poslovnimi terjatvami, nadgrajen z sistemom avtomatiziranega upravljanja s kreditnimi tveganji. Mala in srednje velika podjetja povezuje s kapitalskimi trgi ter jim zagotavlja najhitrejši in najenostavnejši dostop do financiranja.

Problem in uporabna vrednost

Borza terjatev s svojo disruptivno tehnologijo posega v trg faktoringa z vzpostavitvijo prvega organiziranega trga za trgovanje s terjatvami, ki deluje po enakih trgovalnih in poravnalnih načelih, kot jih uporabljajo klasične borze finančnih instrumentov.

Podjetjem nudijo enostavno prodajo terjatev finančnim vlagateljem preko organiziranega trga. Na takšen način podjetjem omogočajo hiter dostop do financiranja, finančnim vlagateljem pa okno in dostop do trga faktoringa kot zanimive alternativne naložbe. Iz poslovnih terjatev so ustvarili instrument, s katerim je mogoče enostavno trgovati.
 
Partnerski program članom omogoča, da priporočijo Borzo terjatev svojim poslovnim partnerjem v zameno za partnersko provizijo in tako pospešujejo prodajo. Hkrati pa je na voljo sistem avtomatskega trgovanja, ki finančnim vlagateljem omogoča, da nastavijo svoje investicijske / portfeljske preference, na podlagi katerih sistem avtomatično odkupuje terjatve na borznem trgu.

Kontaktni podatki

BORZA TERJATEV, d.o.o., Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana
Spletna stran: https://www.borzaterjatev.si/

CEO: Marko Rant
Email: marko.rant@borzaterjatev.si