Go:Global Slovenia podjetniški pospeševalnik zajema 200.000 EUR kapitala javne lastniške investicije, program priprave na investicijo za pridobitev mednarodnih investitorjev, osebnega start-up mentorja ter obsežen in sistematičen vsebinski spremljevalno-izobraževalni program Go:Global for Growth z izkušenimi domačimi in tujimi mednarodnimi podjetniki, katerega namen je prejemnikom javnih sredstev pomagati pri profesionalni organizaciji podjetja in globalni rasti.

V letu 2014 sta bili izvedeni dve investiciji v naslednji podjetji:

Podjetje Modri planet je za potrebe geodetskih podjetij razvilo celosten sistem za zajemanje prostorskih podatkov iz zraka in njihovo obdelavo ter pretvorbo v natančne 3D modele. Rešitev je sestavljena iz brezpilotnega letalnika (dron), ki iz zraka fotografira izbrani teren, in fotogrametričnega programa 3Dsurvey, ki tako pridobljene 2D fotografije s pomočjo algoritmov računalniškega vida pretvori v natančne ortofoto načrte, oblake točk in digitalne 3D modele terena.

V podjetju Modri planet poudarjajo, da je program 3Dsurvey razvit ”od geodetov za geodete”, saj jim omogoča popolnoma avtomatsko obdelavo podatkov in hitro, enostavno ter učinkovito poizvedovanje in zajemanje podatkov o prostoru. Vsakodnevno delo geodetov je tako močno olajšano, s pridobljenimi podatki pa lahko izdelujejo gradbene načrte, geodetske izmere, preučujejo poplavna in druga potencialno nevarna območja kar iz zraka ali denimo izračunajo prostornino nasutega ali izkopanega materiala.

Chipolo je pameten dizajnerski obesek, ki uporabnikom pomaga iskati oziroma najti pomembne založene ali izgubljene stvari, kot so ključi, denarnica, računalnik ali torbica, z njim pa lahko opremimo tudi otroka ali hišnega ljubljenčka. Obesek, ki se prek Bluetooth 4.0 povezave poveže z mobilnim telefonom, enostavno pripnete, prilepite ali položite v oziroma na izbrane predmete, nato pa prek brezplačne mobilne aplikacije spremljate njegovo oddaljenost oziroma mu naročite, naj zaigra, da predmet lažje najdete. Aplikacija vas tudi obvesti, če se obesek oddalji izven dometa oz. se vanj vrne.

Na pametni telefon je mogoče priključiti devet predmetov, opremljenih s Chipolo obeskom. Z njim lahko poiščemo tudi izgubljeni ali založeni pametni telefon – obesek stresemo in telefon začne zvoniti, če se nahajamo v dometu 60 metrov. Iskanje predmetov izven omenjenega dometa pa omogoča omrežje Chipolo Network, saj v primeru, ko se nek drug uporabnik Chipola znajde v bližini izgubljenega obeska, aplikacija mesto izgubljenega predmeta samodejno sporoči lastniku obeska.