06. 12. 2013 Nazaj na arhiv

Ena na ena mentorski dogodek – Uspešni poslovneži so pomagali graditi nove globalne podjetniške zgodbe

Organizatorji programa Go:Global Slovenia so organizirali že drugi letošnji  t.i. ena na ena (1 : 1)  mentorski dogodek. Namen dogodka je povezovanje mladih podjetij s priznanimi strokovnjaki, ki jim pomagajo rešiti specifične izzive pri poslovanju in preboju na globalne trge. Vabilu se je odzvalo več kot 30 mentorjev in 15 izbranih podjetij, ki na svoji poti srečujejo z različnimi izzivi in potrebujejo nasvete izkušenih podjetnikov.

Izbrana start-up podjetja so imela na začetku na voljo enominutno predstavitev svojih podjetij ter izzivov s katerimi se trenutno soočajo in kakšno podporo mentorjev bi potrebovali. Predstavili so se:  AirBubble, Akvami d.o.o., Anigmoteh d.o.o., Ascalab d.o.o., deTens, Doctrina d.o.o., Eforma d.o.o., Gravitom d.o.o., Incepto d.o.o., OOSM, Pronet Kranj d.o.o., ProteusNet d.o.o., Setran Plus d.o.o in Vsenet marketing d.o.o.

Po predstavitvah podjetnikov se je pričelo individualno mentoriranje. Izvedene so bile 3 serije 30 minutnega svetovanja. Vsak podjetnik se je srečal s šestimi mentorji, ki so mu bili dodeljeni glede na navedene izzive in cilje. S pripravo matrike je bilo poskrbljeno, da so v vsaki seriji spoznali čim več različnih mentorjev. Ob koncu dogodka so nekateri izmed udeležencev strnili svoje misli:

»Vedno se rad družim z mladimi, ki imajo sveže ideje. Občutek imam, da, čeprav imam kar nekaj izkušenj, tudi sam veliko dobim« je povedal Matjaž Čadež, mentor.

"Za nas je bila to dobra izkušnja, mentorji so nam svetovali pri izboljšavi poslovnega modela in pivotiranja ter izpostavili stvari, ki se jih sami nismo spomnili", Gregor Černelč, Eforma d.o.o.

Aleš Zajc, Gravitom:  "Z mentorjem sva prišla do nove ideje, ki jo bom poskušal realizirati. Dogodek me je, poleg novih poslovnih kontaktov in mnenj z drugega zornega kota, motiviral in ponudil dodatne rešitve."

Naslednji ena na ena mentorski dogodek bo 27. februarja 2014. Vsa zainteresirana podjetja lahko že oddajo prijavo na povezavi http://www.goglobal.si/#mentorstvo

Mentorski dogodek 1:1 je potekal v okviru projekta PROFIS - Promotion of Financing Innovation in South-East Europe (www.profisproject.eu), ki ga sofinancira transnacionalni program Jugovzhodna Evropa. V okviru projekta bomo poleg individualnega svetovanja za preboj poslovnih idej, skupaj z osmimi projektnimi parterji iz devetih držav omogočili najboljšim inovativnim projektom dostop do novih finančnih virov.