12. 12. 2014 - 10:00
Nazaj na koledar dogodkov

Ena na ena mentorski dogodek

 

Imaš mlado, inovativno, globalno usmerjeno podjetje in kup vsakodnevnih izzivov? Vabljen/a na že sedmi ena na ena (1:1) mentorski dogodek v  okviru programa Go:Global Slovenia, kjer ti bodo strokovnjaki, mentorji in uspešni poslovneži individualno svetovali kako se izogniti ključnim napakam na podjetniški poti, ki so jo  sami že prehodili.

Namen dogodka je povezovanje mladih podjetnikov s priznanimi mentorji in podjetniki, ki jim pomagajo rešiti specifične izzive pri poslovanju in preboju na globalne trge.

Pridruži se nam v petek, 12. decembra 2014 od 10. ure dalje v Tehnološkem parku Ljubljana (Tehnološki park 19, pritličje stavbe B). Število mest je omejeno, rok za prijavo je 10. december 2014!

PRIJAVI SE!

Program:
10:00 – 11:00 Okrogla miza na temo: Delovanje industrije lastniškega financiranja, predvsem poslovnih angelov in skladov tveganega kapitala, ter kako do "pametnega" denarja, skozi oči praktikov.

Izkušeni in zanimivi gostje iz obeh bregov, tako investitorskega kot podjetniškega, bodo predstavili kaj tovrstno financiranje je, za koga je najprimernejše, kako pristopiti k zadevi, na koga se obrniti in kakšen je celoten investicijski cikel. Pa še o "realnih" evaluacijah podjetij, investitorskih morskih psih, koliko pameti je res v pametnem denarju in kdo je pametnejši, podjetnik ali investitor, koliko je "pravih" investitorjev v Sloveniji in še marsičem brez dlake na jeziku v eni uri.

V pogovoru bosta sodelovala: 

Damjan Obal, podjetnik, startup Edgar - V začetku 2014 je pridobil 50.000 EUR od bolgarskega pospeševalnika Eleven, sredi leta pivotiral v poslovnem modelu, trenutno išče večje runde, za katero že ima zavezo - med drugimi tudi od Eleven in angelskih investitorjev. Predstavil bo zakulisje aktivnega iskanja "pametnega" denarja skozi oči podjetnika, ki ima "proof-of-market" na tem področju.

Matej Penca, investitor, Horizonte Venture Management - Starosta slovenskih "venture" kapitalistov, investicijski manager v najstarejšem avstrijskem VC/PE skladu, aktiven od leta 1994. Med drugim bo spregovoril o tem, kako razmišlja in čuti VC investitor, ko se odloča za kapitalski vstop v tehnološka podjetja z izjemnim potencialom za hitro profitabilno globalno rast ter kakšen mora biti podjetnik, da pritegne njegovo pozornost.

Moderator:

Mladen Dakić, COINVEST, vodja investicijskih konferenc COINVEST PACINNO in Balkan Venture Forum-COINVEST Edition

11:00 – 11:30 odmor za kavo in rogljiček

11:30 – 13:00 1:1 mentoriranje

Izbrana start-up podjetja bodo imela na začetku na voljo kratko predstavitev svojih podjetij ter izzivov s katerimi se trenutno soočajo in kakšno podporo mentorjev potrebujejo. Nato bomo izvedli 3 serije 30 minutnega svetovanja. S pripravo matrike bo poskrbljeno, da se v vsaki seriji spoznaš s čim več mentorji glede na predstavljene izzive in cilje.

V prijavnem obrazcu čim bolj natančno opredeli fazo razvoja vašega podjetja, izzive s katerimi se srečujete, trge na katere se želite širiti, področja na katerih potrebujete pomoč, itd. Le tako vam bomo našli ustreznega mentorja, ki vam bo primerno svetovali. 

Dogodek bomo izvedli v okviru evropskega projekta ACCELMED (Acceleration for Mediterranean companies), ki ga sofinancira evropski program Mediteran. V okviru projekta smo izbranim podjetnikom omogočili predstavitev poslovnih idej na ACCELMED-ovih mednarodnih investicijskih forumih. 

Go:Global Slovenia je celovit nacionalni program za podporo start-up podjetjem pri njihovem prodoru na svetovni trg, ki ga izvaja s partnerji, v sklopu Iniciative Start:up Slovenija, katera združuje najbolj aktivne subjekte podpornega inovativnega okolja. Namen programa je celovit nabor storitev podpore pri rasti start-up podjetij na globalnem trgu.

PRIJAVI SE!