Individualni mentorski program

Poleg sistematičnega mentoriranja skozi celosten program je za podjetnike izjemno pomembno individualno mentoriranje. Izkazalo se je namreč, da v začetnih fazah zagonska podjetja nujno potrebujejo strokovno pomoč mentorjev, predvsem strokovnjakov na posameznih nišnih področjih.

Zato je pomemben del programa Go:Global Slovenia intenziven program mreženja med podjetniki in mentorji, s ciljem, da se spoznajo in dogovorijo za poglobljeno mentorsko sodelovanje. V mentorski program Go:Global Slovenia je vključenih več kot 150 izbranih domačih (in nekaterih tujih) mentorjev. V okviru t. i. mentoriranja ena na ena (1 : 1) mentorji pomagajo udeležencem programa pri reševanju specifičnih težav.

Namen tovrstnega mentoriranja je, da mentorji z izbranim ekspertnim znanjem pomagajo podjetniku rešiti specifične probleme. Organiziranih je več dogodkov, kjer se vsaka podjetniška ekipa sreča z izbranimi mentorji in je deležna individualnega svetovanja 1 : 1.

Pomemben del mentorskega programa je tudi grajenje podjetniške skupnosti. Več o skupnosti si lahko preberete tukaj. Mentorje, svetovalce, druge deležnike podjetniškega ekosistema in seveda podjetnike, ki se vključijo v program Go:Global Slovenia, aktivno spodbujamo, da se med seboj družijo, izmenjujejo izkušnje, hkrati pa organiziramo različne dogodke, neformalna srečanja, ekskurzije itn.