28. 06. 2012 Nazaj na arhiv

Že drugi uspešen 1:1 mentorski dogodek

Predstavitve podjetij

Organizatorji projekta Go:Global Slovenija so danes organizirali že drugi t.i. 1:1 mentorski dogodek z namenom, da priznani strokovnjaki in mentorji pomagajo start-upom rešiti specifične težave. Gre za specializirane dogodke, kjer se vsaka podjetniška ekipa sreča z izbranimi mentorji (strokovnjaki) in je deležna individualnega svetovanja z različnih področij. Pozivu se je odzvalo 40 mentorjev in 17 mladih start-upov, ki na svoji poti srečujejo z različnimi izzivi in potrebujejo nasvete izkušenih podjetnikov.

Na začetku so imeli start-upi, ki so se prijavili v program, na voljo eno minuto za kratko predstavitev svojih podjetij. Predstavila so se naslednja podjetja: Absolute read d.o.o. , Anigmoteh d.o.o., Enigmo & Crosswords-Cat Team, Enlighter d.o.o., Evoro d.o.o., HME d.o.o., Ineliderm, I-splet d.o.o., Jafral d.o.o., Ledcom d.o.o., Moj učitelj d.o.o., MOM'S CHOICE GAMES Inc., OOSM, Peter Brumen s.p, Pergas d.o.o., Pronet d.o.o., Tribar d.o.o. in Weber Marine d.o.o.

Po uvodnih predstavitvah podjetij, se je pričelo 1:1 mentoriranje podjetnikov. Izvedene so bile 3 serije 40 minutnega 1:1 mentoriranja. Vsak podjetnik se je srečal s štirimi mentorji, za katere je izrazil željo, da bi se z njimi srečal, ali so mu bili dodeljeni. S pripravo matrike je bilo poskrbljeno, da so v vsaki seriji 40 minutnega mreženja spoznali čim več različnih mentorjev.

1:1 mentorji so specialisti s povsem različnih poslovnih področij, kot so spletni marketing, finance, pridobivanje razpisov, poslovanje v tujih državah, računovodstvo ipd., in podjetnikom pomagajo pri reševanju specifičnih poslovnih izzivov.